Facts

Wat u moet doen als u de Szechuan-saus van McDonald’s echt mist

Maak uw eigen McDonald’s Szechuan saus thuis

Als iemand die de iconische Szechuan-saus van McDonald’s erg heeft gemist, kan ik getuigen van de frustratie dat ik er niet aan kon komen. De saus was een zeldzame traktatie, die de afgelopen 24 jaar slechts kort op het menu stond. De laatste keer dat hij verkrijgbaar was, was eerder dit jaar, en hij werd snel opgepikt door gretige fans.
Gelukkig heb ik ontdekt dat je je eigen Szechuan Saus thuis kunt maken met een paar simpele ingrediënten. Het duurt ongeveer 40 minuten om een lading te maken en het resultaat is een heerlijke, pittige en licht kruidige saus die perfect is om je kip McNuggets in te dippen.
De hoofdingrediënten zijn gemberpasta, knoflook, sojasaus, zout, sesamolie, suiker, maïzena, Szechuan peperkorrels, koriander, zwarte peper, appelciderazijn, rijstazijn en limoensap. Als je alle benodigde componenten hebt verzameld, hoef je ze alleen nog maar op te warmen en de smaken met elkaar te laten versmelten.
Ik heb gemerkt dat de zelfgemaakte versie ongelooflijk bevredigend is en dicht in de buurt komt van de originele McDonald’s Szechuan Saus. Het is een geweldige manier om die trek te bevredigen en te genieten van de smaak die je hebt gemist.

Petitie voor de terugkeer van McDonald’s Szechuan Saus

Als je eigen saus maken niet genoeg is, kun je je ook aansluiten bij de legioenen fans van Szechuan-saus die een petitie hebben ingediend voor de terugkeer ervan. In 2017 tekenden meer dan 20.000 mensen een petitie na de “Rick and Morty”-aflevering die de interesse in de saus weer aanwakkerde.
De petitie werkte en McDonald’s bracht de Szechuan Saus terug voor een beperkte tijd in 2017. De introductie verliep echter chaotisch en veel klanten bleven teleurgesteld achter zonder hun geliefde saus.
Ondanks de rommelige herintroductie, denk ik dat de voortdurende inspanningen om McDonald’s een verzoekschrift te sturen wel eens vruchten zouden kunnen afwerpen. Het bedrijf heeft laten zien dat ze bereid zijn om te luisteren naar de eisen van hun klanten, en met genoeg aanhoudende en georganiseerde inspanningen, kunnen we ze misschien overtuigen om de Szechuan Saus voorgoed terug te brengen.
Dus als je een mede Szechuan Saus liefhebber bent, overweeg dan om een petitie te ondertekenen of zelfs je eigen petitie te starten om McDonald’s te laten zien dat de vraag er nog steeds is. Het kan net het duwtje in de rug zijn dat ze nodig hebben om deze iconische dipsaus nieuw leven in te blazen.

FAQ

De Szechuan Saus werd voor het eerst geïntroduceerd door McDonald’s in 1998 om de Disney film “Mulan” te promoten. Het werd al snel een fanfavoriet, met zijn unieke mix van zoete, pittige en licht kruidige smaken die de McDonald’s Chicken McNuggets perfect aanvulden. Ondanks het feit dat de saus in de loop der jaren slechts kort op het menu is verschenen, heeft het een cult-achtige aanhang ontwikkeld onder fastfoodliefhebbers.

Hoe vaak is de Szechuan Saus verkrijgbaar geweest?

De Szechuan Saus is in de afgelopen 24 jaar slechts een half dozijn keer bij McDonald’s verkrijgbaar geweest. De laatste keer dat hij weer verkrijgbaar was, was in maart 2022, maar hij was er maar een paar weken voordat de voorraad volledig op was door de grote vraag van klanten.

Kan ik thuis mijn eigen Szechuan Saus maken?

Ja, u kunt zeker uw eigen versie van de McDonald’s Szechuan Saus thuis maken. Er zijn verschillende recepten online beschikbaar, waaronder een van Mashed, die gewone ingrediënten gebruiken zoals gember, knoflook, sojasaus, suiker, azijn en Szechuan peperkorrels. Het duurt ongeveer 40 minuten om een batch te maken en de zelfgemaakte versie kan het verlangen naar Szechuan saus stillen.

Is er een succesvolle petitie geweest om de Szechuan Saus terug te brengen?

Ja, in 2017 tekenden meer dan 20.000 fans van Szechuan Saus een petitie na de “Rick and Morty”-aflevering die de interesse in de zeldzame saus weer aanwakkerde. Deze petitie was succesvol en McDonald’s bracht de Szechuan Saus dat jaar voor een beperkte tijd terug, hoewel de uitrol chaotisch was en veel klanten teleurgesteld achterbleven.

Kan ik nog steeds een petitie indienen bij McDonald’s om de Szechuan Saus terug te brengen?

Absoluut! Hoewel de vorige petitie in 2017 succesvol was, is de Szechuan Saus geen vast onderdeel geworden van het McDonald’s menu. Voortdurende inspanningen om een petitie in te dienen bij het bedrijf, door bestaande petities te ondertekenen of nieuwe te starten, kunnen McDonald’s ervan overtuigen om de saus voorgoed terug te brengen. Aangezien de vraag naar de Szechuan-saus hoog blijft, kunnen aanhoudende inspanningen van fans de sleutel zijn tot de terugkeer van de saus op de lange termijn.