Exclusives

De beste tips van een Butterball kalkoenexpert voor Thanksgiving – Exclusief

Uw kalkoen op de juiste manier ontdooien

Als iemand die de afgelopen zeven jaar aan de Butterball kalkoen Talk-Line heeft gewerkt, kan ik getuigen van het belang van het goed ontdooien van je kalkoen. Veel mensen weten niet hoe lang het duurt om een groot stuk vlees zoals een kalkoen volledig te ontdooien. De algemene vuistregel is dat het een volle dag duurt om elke 4 pond kalkoen te ontdooien. Dus als je een kalkoen van 20 pond hebt, kan het wel 5 dagen duren voordat deze volledig ontdooid is in de koelkast.
Om mensen hieraan te herinneren heeft Butterball de donderdag voor Thanksgiving uitgeroepen tot “Nationale Ontdooi Je Kalkoen Dag”. Het is cruciaal om die kalkoen een paar dagen van tevoren uit de vriezer en in de koelkast te leggen. Eenmaal ontdooid, kun je de kalkoen maximaal 4 dagen in de koelkast bewaren voordat je hem bereidt.

Een vleesthermometer gebruiken om zeker te zijn van gaarheid

Een andere belangrijke tip die ik altijd geef, is het gebruik van een vleesthermometer om de interne temperatuur van je kalkoen te controleren. Je kunt niet vertrouwen op visuele aanwijzingen zoals wiebelen met de poot of gewoon kijken naar de kleur. De enige manier om zeker te weten of je kalkoen helemaal gaar is, is door een thermometer te gebruiken.
Ik raad aan om een nieuwere digitale thermometer te gebruiken, omdat die het nauwkeurigst zijn. Maar als je een ouder model gebruikt, kun je de nauwkeurigheid snel controleren door hem in een bad met ijswater te leggen. De temperatuur moet 32°F aangeven. Je kalkoen is gaar als de borst 170°F en de dij 180°F is. De vulling, indien gebruikt, moet ook 165°F zijn.

Deskundige hulp inroepen

Als je op Thanksgiving Day nog andere vragen hebt over kalkoen, aarzel dan niet om de Butterball kalkoen Talk-Line te bellen op 1-800-BUTTERBALL. De lijn is open tot 24 december en ons team van experts geeft je graag advies en tips om er zeker van te zijn dat je kalkoen perfect wordt. We hebben in de loop der jaren van alles gehoord, van vergeten ontdooien tot per ongeluk bewaren in de garage, dus geen vraag is te gek. Laat ons uw beste vriend zijn voor Thanksgiving!

FAQ

De algemene formule is dat het een volle dag duurt om elke 4 pond kalkoen te ontdooien. Een kalkoen van 20 pond kan er dus 5 dagen over doen om volledig te ontdooien in de koelkast.

Wanneer kan ik het beste beginnen met het ontdooien van mijn kalkoen?

Butterball heeft de donderdag voor Thanksgiving uitgeroepen tot “Nationale Ontdooi Je Kalkoen Dag” als herinnering om die kalkoen een paar dagen van tevoren uit de vriezer en in de koelkast te leggen.

Hoe lang kan ik een ontdooide kalkoen in de koelkast bewaren voordat ik hem ga bereiden?

Als je kalkoen eenmaal goed ontdooid is, kun je hem maximaal 4 dagen in de koelkast bewaren voordat je hem gaat bereiden.

Hoe kan ik het beste controleren of mijn kalkoen helemaal gaar is?

De enige nauwkeurige manier om te weten of je kalkoen gaar is, is door een vleesthermometer te gebruiken. De borst moet 170°F en de dij 180°F aangeven. De vulling, indien gebruikt, moet ook 165°F zijn.

Welk type vleesthermometer moet ik gebruiken?

Ik raad aan om een nieuwere digitale vleesthermometer te gebruiken, omdat die het nauwkeurigst zijn. Maar je kunt de nauwkeurigheid van een oudere thermometer ook testen door hem in een ijsbad te leggen, dat 32 °F moet aangeven.

Waar kan ik meer hulp krijgen bij het koken van kalkoen?

Als je nog andere kalkoengerelateerde vragen hebt of als er problemen opduiken op Thanksgiving Day, aarzel dan niet om de Butterball kalkoen Talk-Line te bellen op 1-800-BUTTERBALL. De lijn is open tot 24 december en het team van experts staat altijd klaar om je te helpen.