Facts

Hoe bakt In-N-Out zijn frietjes?

Hier is een artikel over hoe In-N-Out zijn frietjes bakt, geschreven vanuit het perspectief van iemand met ervaring uit de eerste hand:

Het eenvoudige, snelle proces achter de frietjes van In-N-Out

Als iemand die bij een In-N-Out Burger heeft gewerkt, kan ik je uit de eerste hand vertellen hoe ze hun beroemde friet bereiden. Het is een vrij eenvoudig proces, maar wel een dat resulteert in een verdeeld eindproduct.

De aardappelen schillen en in plakjes snijden

De eerste stap is het vinden van de “fijnste, meest verse aardappelen”, zoals In-N-Out beweert. Deze aardappelen worden rechtstreeks van de boerderij naar de winkel vervoerd, waar de werknemers ze schillen en door een snijmachine halen om ze in lange, dunne repen te snijden.

De frietjes drogen en bakken

Na het snijden worden de aardappelreepjes geweekt in water om overtollig zetmeel te verwijderen. Dan worden ze in een snel draaiende mand gelegd om ze te drogen voor het frituurproces. Tot slot worden de frietjes in hete 100% zonnebloemolie gedompeld tot ze goudbruin zijn. Dit hele proces gebeurt heel snel om de wachttijd voor klanten zo kort mogelijk te houden.

Het voortdurende debat over de frietjes van In-N-Out

De frietjes zelf zijn een twistpunt onder In-N-Out fans. Velen vinden ze maar matig en vinden dat ze een “kleffe kartonnen” textuur krijgen als ze niet meteen worden opgegeten. Sommige experts geloven dat het besluit van de keten om de frietjes niet te blancheren of twee keer te bakken, zoals andere fastfoodgiganten doen, hun ondergang is.
Er is echter een eenvoudige truc die kan helpen – bestel “goed frituren” om ze extra knapperig te krijgen. En natuurlijk kun je ze altijd “animal style” maken met kaas, broodbeleg en gegrilde uien. Uiteindelijk zijn de frietjes maar één onderdeel van de geliefde In-N-Out ervaring.

FAQ

Wat voor soort aardappelen gebruikt In-N-Out voor hun frietjes?

Volgens de website van In-N-Out gebruiken ze “de fijnste, meest verse aardappelen” die rechtstreeks van de boerderij naar hun winkels worden verscheept.

Hoe bereidt In-N-Out de aardappelen voor het frituren voor?

Na het schillen worden de aardappelreepjes geweekt in water om overtollig zetmeel te verwijderen. Daarna gaan ze door een sneldraaiende mand om ze te drogen voordat ze worden gefrituurd in 100% zonnebloemolie.

Waarom vinden sommige mensen de frietjes van In-N-Out teleurstellend?

Veel klanten vinden dat de frietjes van In-N-Out een “kleffe kartonnen” textuur krijgen als ze niet meteen worden opgegeten. Experts geloven dat dit komt door hun beslissing om de friet niet te blancheren of twee keer te bakken, zoals andere fastfoodketens doen.

Is er een manier om krokantere frietjes te krijgen bij In-N-Out?

Ja, klanten kunnen hun frietjes “goed doorbakken” bestellen om ze extra krokant te krijgen. Deze hack kan de veelgehoorde klacht over de textuur van de frietjes verhelpen.

Hoe zijn de frietjes bij In-N-Out in vergelijking met andere fastfoodketens?

In tegenstelling tot de frietjes van McDonald’s worden die van In-N-Out niet gekruid met chemische smaakstoffen. En vergeleken met Five Guys gebruikt In-N-Out zonnebloemolie in plaats van pindaolie. Maar door het snelle bakproces zijn de frietjes van In-N-Out minder lang houdbaar voordat ze klef worden.