Facts

De onvertelde waarheid over Bill Yosses van Baker’s Dozen

Passie voor patisserie ontdekken bij Rutgers

Als iemand met ervaring uit de eerste hand kan ik getuigen van de opmerkelijke reis van Bill Yosses in de culinaire wereld. Yosses was aanvankelijk niet van plan om chef-kok te worden; halverwege de jaren zeventig volgde hij een master in Franse taal en literatuur aan de Rutgers University. In die tijd ontdekte hij echter zijn ware passie voor eten en koken.
Yosses vertelt hoe de Franse afdeling op Rutgers een levendige en feestelijke plek was, waar studenten samenkwamen om te dineren en te genieten van de Franse keuken. Het was deze ervaring die zijn ogen opende voor de geneugten van de culinaire kunsten. Zoals hij het omschreef: “Rutgers was een geweldige, geweldige periode in mijn leven – echt het begin van mijn carrière in de keuken.” Op dat moment wist hij dat hij chef-kok wilde worden.

Presidenten bedienen en lof oogsten

Yosses’ carrièretraject bracht hem op een indrukwekkende reis, van stages in gerenommeerde keukens in Frankrijk en New York City tot uiteindelijk de functie van Executive Pastry Chef van het Witte Huis, waar hij de regeringen van zowel president George W. Bush als president Barack Obama bediende.
Yosses talent en diplomatie kwamen duidelijk naar voren in zijn vermogen om tegemoet te komen aan de voorkeuren van zowel Republikeinse als Democratische regeringen. Zoals hij treffend zei: “Het mooie van deze baan is dat het niet rood of blauw is, het is paars. Een chef-kok die zich als een Hollywood-beroemdheid uitlaat over politiek, verliest de helft van zijn klanten.”
Yosses was vooral geliefd bij de regering-Obama. De voormalige president zelf prees de verslavende taarten van de chef en gaf hem zelfs de bijnaam “Crustmaster”.

Van het Witte Huis naar het podium en verder

Yosses culinaire bekwaamheid reikte verder dan het Witte Huis, want hij vond mogelijkheden om zijn vaardigheden op unieke manieren te laten zien. Zo was hij betrokken bij de Barrow Street Theatre’s 2017 productie van “Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street”, waar hij hartige taarten bereidde voor het publiek om van te genieten voor de show.
Yosses ondernemersgeest leidde er ook toe dat hij zijn eigen restaurant opende, Palais by Perfect Pie, een Franse bistro in de Upper East Side van New York City. Hoewel het restaurant slechts vijf maanden bestond en daarna gesloten werd, was het een bewijs van Yosses toewijding aan zijn vak en zijn ambitie om zijn uitzonderlijke gebak met de wereld te delen.
Ondanks de tegenslag blijven Yosses opmerkelijke carrière en zijn veelgeprezen desserts het publiek inspireren en boeien, waaronder de deelnemers aan de Hulu-serie “Baker’s Dozen”.

FAQ

Bill Yosses was oorspronkelijk niet van plan om chef-kok te worden. Halverwege de jaren zeventig studeerde hij Franse taal en literatuur aan de Rutgers University toen hij zijn passie voor eten en koken ontdekte. Yosses vertelt hoe de etentjes en de Franse keuken die hij op Rutgers meemaakte zijn interesse wekten en hij wist toen al dat hij chef-kok wilde worden.

Hoe werd Yosses de Executive Pastry Chef van het Witte Huis?

Nadat hij zijn masterdiploma had behaald en stage had gelopen in gerenommeerde keukens in Frankrijk en New York City, werd Yosses de Executive Pastry Chef van het Witte Huis. Hij werkte voor de regeringen van zowel president George W. Bush als president Barack Obama. Zijn talent en diplomatieke vaardigheden stelden hem in staat om te voldoen aan de voorkeuren van zowel Republikeinse als Democratische regeringen.

Wat vond de regering-Obama van de desserts van Yosses?

Yosses was vooral geliefd bij de regering-Obama. De voormalige president zelf prees de verslavende taarten van de chef en gaf hem zelfs de bijnaam “Crustmaster”. Obama was zo gecharmeerd van de desserts van Yosses dat hij verklaarde: “Zijn taarten – ik weet niet wat hij doet, of hij er crack in doet. Welke taart je ook lekker vindt, hij maakt hem en het zal de beste taart zijn die je ooit hebt gegeten.”

Bij welke andere ondernemingen is Yosses nog meer betrokken geweest?

Yosses’ culinaire bekwaamheid reikte verder dan het Witte Huis, want hij vond mogelijkheden om zijn vaardigheden op unieke manieren te laten zien. Zo was hij betrokken bij de Barrow Street Theatre’s 2017 productie van “Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street”, waar hij hartige taarten bereidde voor het publiek om van te genieten voor de show. Daarnaast opende Yosses zijn eigen restaurant, Palais by Perfect Pie, een Franse bistro in New York City’s Upper East Side, hoewel het maar een kort leven beschoren was van slechts vijf maanden voordat het sloot.

Hoe is Yosses verbonden met de Hulu-serie “Baker’s Dozen”?

Yosses opmerkelijke carrière en zijn veelgeprezen desserts blijven het publiek inspireren en boeien, waaronder de deelnemers aan de Hulu-serie “Baker’s Dozen”. Als een van de presentatoren van de show brengt Yosses, een in Frankrijk opgeleide patissier, zijn expertise en ervaring in de wedstrijd, waarin aspirant-bakkers strijden om een geldprijs, bakfaam en een Gouden Rolspeld.