Facts

Alles wat McDonald’s fout doet aan de hamburger

Alles wat McDonald’s fout doet aan de hamburger

McDonald’s loopt achter als het gaat om vleesloze hamburgers

Als iemand die de fastfoodindustrie op de voet volgt, heb ik gemerkt dat vleesloze hamburgers steeds populairder worden. Hoewel rundvlees waarschijnlijk een hoofdbestanddeel zal blijven, hebben bedrijven als Beyond Meat en Impossible Foods fastfoodketens de mogelijkheid gegeven om tegemoet te komen aan veganisten, vegetariërs en mensen die gewoon op zoek zijn naar een alternatief voor een traditionele rundvleespatty.
McDonald’s heeft echter niet snel op deze trend ingespeeld. Terwijl concurrenten zoals Burger King succesvolle vleesloze opties hebben gelanceerd, zijn de Golden Arches relatief stil gebleven. Hun recente experimenten, zoals de “P.L.T.” in Canada en de “McPlant” die gepland staat voor Zweden en Denemarken, zijn mislukt, omdat de pasteitjes nog steeds op dezelfde bakplaat worden gebakken als hun reguliere vleesaanbiedingen, waardoor ze niet echt veganistisch of vegetarisch zijn. Tegen de tijd dat McDonald’s een volledig vleesloze hamburger perfectioneert en wereldwijd lanceert, zal de concurrentie waarschijnlijk een aanzienlijke voorsprong hebben.

McDonald’s biedt haar volledige burgermenu niet op alle uren aan

Een van de frustraties die ik als klant van McDonald’s heb ervaren is de beschikbaarheid, of het gebrek daaraan, van hun hamburgermenu. In tegenstelling tot sommige andere fastfoodketens, beperkt McDonald’s de beschikbaarheid van hun hamburgers tot lunchtijd en wordt er ’s ochtends voornamelijk ontbeten.
Hoewel de McMuffin en McGriddle zeker heerlijk zijn, voldoen ze niet helemaal aan het verlangen naar een echte hamburger. McDonald’s heeft beweerd dat de vraag naar hamburgers ’s ochtends niet groot genoeg is om de grill te laten draaien, maar voormalige werknemers hebben aangegeven dat de echte reden is dat de keukenapparatuur niet in staat is om zowel ontbijt als hamburgers tegelijk te bereiden.
Dit beleid is al een lang bestaand probleem, met klanten die naar verluidt al tientallen jaren smachten naar hamburgers in de ochtend. Afgezien van een paar uitzonderingen, zoals het beperkte dagburgermenu in Australië, is McDonald’s terughoudend geweest om aan deze vraag van klanten te voldoen.

Sommige van de meest geïnspireerde McDonald’s burgers zijn niet verkrijgbaar in de Verenigde Staten

Een van de dingen die me fascineren aan McDonald’s is de diversiteit van hun wereldwijde menu-aanbod. Terwijl de vestigingen in de Verenigde Staten op veilig spelen met hun burgerselecties, is de internationale aanpak van het bedrijf aanzienlijk avontuurlijker.
Burgers zoals de Maleisische Prosperity Burger, de Chinese Mashed Potato Burger en de Zuid-Koreaanse Shrimp Beef Burger zijn allemaal voorbeelden van de unieke en creatieve menu-items die in andere landen verkrijgbaar zijn. Zelfs traditionelere gerechten, zoals de roggebrood Quarter Pounder uit Finland, laten een bereidheid tot experimenteren zien die vaak ontbreekt op de Amerikaanse markt.
Als hamburgerliefhebber kan ik het niet helpen me af te vragen waarom deze intrigerende opties niet beschikbaar zijn voor Amerikaanse klanten. Het zou geweldig zijn om tijdens een bezoek aan McDonald’s de kans te krijgen om deze wereldwijde menu-items te ontdekken, wat een element van spanning en avontuur toevoegt aan de ervaring.

Die griezelige McDonald’s ‘forever burger’ factor blijft bestaan

Een aspect van de hamburgers van McDonald’s dat veel mensen al lang zorgen baart, is het hardnekkige gerucht dat hun hamburgers nooit vergaan. Hoewel dit misschien een broodjeaapverhaal lijkt, zijn er talrijke gevallen bekend van mensen die McDonald’s hamburgers langere tijd hebben bewaard, om er vervolgens achter te komen dat ze grotendeels onveranderd zijn gebleven.
Natuurlijk heeft McDonald’s dit probleem aangepakt door te verklaren dat hun hamburgers, net als de meeste andere voedingsmiddelen, kunnen bederven en ontbinden onder de juiste omstandigheden. Ze hebben uitgelegd dat de relatief platte aard van hun hamburgers en het lage vochtgehalte bijdragen aan het uitdrogingsproces in plaats van werkelijke ontbinding.
Hoewel deze wetenschappelijke verklaring misschien klopt, heeft het niet veel geholpen om de zorgen van consumenten weg te nemen. Het “eeuwige burger” verhaal blijft circuleren, waardoor sommige mensen zich ongemakkelijk voelen over de ingrediënten en conserveringsmethoden die worden gebruikt in McDonald’s hamburgers.

Praktijken uit het verleden gaven het vlees van McDonald’s een duistere reputatie

Het is belangrijk op te merken dat het vlees van McDonald’s hamburgers voor 100% uit rundvlees bestaat. De praktijken van het bedrijf in het verleden hebben echter een reputatie achtergelaten die moeilijk af te schudden is.
Historisch gezien is McDonald’s bekritiseerd voor het gebruik van lage kwaliteit of twijfelachtige ingrediënten in hun hamburgers. Verhalen over “roze slijm” en andere dubieuze vleesverwerkingsmethoden hebben de bezorgdheid over de veiligheid en kwaliteit van hun hamburgerpasteitjes aangewakkerd.
Hoewel McDonald’s sindsdien veel van deze problemen heeft aangepakt en de transparantie van hun ingrediënten heeft verbeterd, is de schade aan hun reputatie al aangericht. Het zal waarschijnlijk aanhoudende inspanningen en een duidelijke toewijding aan de inkoop van hoogwaardig, ethisch geproduceerd rundvlees vergen om de scepsis rond hun hamburgeraanbod volledig te overwinnen.
Over het geheel genomen heeft McDonald’s de afgelopen jaren aanzienlijke vooruitgang geboekt, maar er zijn nog steeds gebieden waarop ze hun hamburgeraanbod kunnen verbeteren. Van het omarmen van vleesloze opties tot het aanbieden van een consistenter en flexibeler hamburgermenu, de fastfoodgigant heeft de kans om zijn positie als leider in de hamburgerindustrie terug te winnen.

FAQ

Biedt McDonald’s vleesloze hamburgers aan?

Terwijl sommige concurrenten van McDonald’s met succes vleesloze hamburgers hebben geïntroduceerd, is het bedrijf relatief traag geweest om deze trend te omarmen. Hun recente experimenten, zoals de “P.L.T.” in Canada en de “McPlant” gepland voor Zweden en Denemarken, zijn mislukt, omdat de pasteitjes nog steeds worden gebakken op dezelfde bakplaat als hun reguliere vleesaanbiedingen, waardoor ze niet echt veganistisch of vegetarisch zijn. McDonald’s zal meer moeten doen om de concurrentie in te halen op het gebied van vleesloze hamburgers.

Waarom serveert McDonald’s niet de hele dag hamburgers?

Een van de frustraties van veel McDonald’s klanten is de beperkte beschikbaarheid van hun hamburgermenu. In tegenstelling tot sommige andere fastfoodketens, beperkt McDonald’s de beschikbaarheid van hamburgers tot lunchtijd en wordt er ’s ochtends voornamelijk ontbeten. Dit beleid is al tientallen jaren van kracht en het bedrijf beweert dat de vraag naar hamburgers ’s ochtends niet groot genoeg is om de grill te laten draaien. Maar voormalige werknemers hebben aangegeven dat de echte reden is dat de keukenapparatuur niet in staat is om zowel ontbijt als hamburgers tegelijk te bereiden.

Welke unieke hamburgeropties zijn verkrijgbaar bij internationale McDonald’s-vestigingen?

McDonald’s biedt in haar internationale markten een verscheidenheid aan hamburgeropties die vaak niet verkrijgbaar zijn in de Verenigde Staten. Voorbeelden zijn de Maleisische Prosperity Burger, de Chinese Mashed Potato Burger en de Zuid-Koreaanse Shrimp Beef Burger. Zelfs traditionelere aanbiedingen, zoals de roggebrood Quarter Pounder uit Finland, laten een bereidheid tot experimenteren zien die vaak ontbreekt op de Amerikaanse markt. Als hamburgerliefhebber is het frustrerend dat deze intrigerende wereldwijde menu-items niet toegankelijk zijn voor Amerikaanse klanten.

Is het waar dat McDonald’s hamburgers nooit vergaan?

Er is een hardnekkige broodje aap legende dat McDonald’s hamburgers nooit bederven, wat leidt tot bezorgdheid over de ingrediënten en conserveringsmethoden die worden gebruikt in hun hamburger pasteitjes. Hoewel McDonald’s deze kwestie heeft aangepakt en heeft verklaard dat hun hamburgers, net als de meeste andere voedingsmiddelen, in feite kunnen bederven en ontbinden onder de juiste omstandigheden, blijft het “eeuwige hamburger”-verhaal de ronde doen. De relatief platte aard van hun hamburgers en het lage vochtgehalte dragen bij aan het uitdrogingsproces in plaats van werkelijke ontbinding, maar deze wetenschappelijke verklaring heeft weinig gedaan om de bezorgdheid van sommige consumenten weg te nemen.

Heeft McDonald’s de kwaliteit van het hamburgervlees verbeterd?

Het is belangrijk om te weten dat McDonald’s hamburgervlees voor 100% uit rundvlees bestaat. De praktijken van het bedrijf in het verleden hebben echter een reputatie achtergelaten die moeilijk af te schudden is. Historisch gezien is McDonald’s bekritiseerd voor het gebruik van ingrediënten van lage kwaliteit of twijfelachtige ingrediënten in hun hamburgers, met verhalen over “roze slijm” en andere dubieuze vleesverwerkingsmethoden die de bezorgdheid over de veiligheid en kwaliteit van hun hamburger pasteitjes voeden. Hoewel McDonald’s sindsdien veel van deze problemen heeft aangepakt en de transparantie van hun ingrediënten heeft verbeterd, is de schade aan hun reputatie al aangericht. Het zal waarschijnlijk aanhoudende inspanningen en een duidelijke toewijding aan de inkoop van hoogwaardig, ethisch geproduceerd rundvlees vergen om de scepsis rond hun hamburgeraanbod volledig te overwinnen.