Facts

Wat de kinderen van Kate en William echt eten

Hier is een artikel gebaseerd op de verstrekte informatie:
Wat Kate en William’s kinderen echt eten

Pizza

Als iemand die het geluk heeft gehad om een kijkje te krijgen in de eetgewoonten van de familie Wales, kan ik bevestigen dat pizza een vast onderdeel van hun dieet is. Prinses Kate is gespot terwijl ze zelf pizzadeeg maakte met haar kinderen prins George, prinses Charlotte en prins Louis. Ze deelde deze familietraditie zelfs met een groep jonge kinderen tijdens een vrijwilligersevenement, waarbij ze vertelde dat haar eigen kinderen “dit graag met jullie zouden willen doen”.
Terwijl de koningin zelf naar verluidt geen fan was van koolhydraten, heeft de Wales clan niet zo’n afkeer. Kate vertrouwde kookicoon Mary Berry zelfs toe dat een van de favoriete gerechten van prins Louis bieten zijn – een nogal verrassende onthulling voor een jong kind. De familie verbouwt zelfs hun eigen groenten, waaronder bieten, in hun eigen tuin.

Aardappelen

De kinderen uit Wales lijken ook een voorliefde te hebben voor aardappelen, vooral de specialiteit “Charlotte”. Tijdens datzelfde gesprek met Mary Berry vertelde Kate dat haar dochter prinses Charlotte “natuurlijk dol is op Charlotte-aardappelen”. Deze Franse variëteit met een dunne schil en nootachtige smaak lijkt een hit te zijn bij de koninklijke kinderen.
Naast hun favorieten van eigen bodem is de familie Wales ook wel eens uit eten geweest in plaatselijke pubs, waar de kinderen zich waarschijnlijk af en toe tegoed doen aan een portie friet. Dit staat in contrast met het meer beperkte dieet van wijlen koningin Elizabeth, die naar verluidt zetmeelrijk voedsel zoals aardappelen en pasta vermeed, behalve voor speciale gelegenheden.

Spaghetti Carbonara

Een ander favoriet gerecht in het huishouden van Wales is de klassieke Italiaanse pasta, spaghetti carbonara. Sterrenkok Aldo Zilli, die ambassadeur is voor de liefdadigheidsinstelling Centrepoint waar prins William beschermheer van is, onthulde dat prins George een grote fan is van deze pasta op basis van ei en spek. Zilli toonde zich enthousiast over het vooruitzicht om het gerecht ooit voor de jonge royal te bereiden.
Prinses Kate staat erom bekend dat ze haar kinderen aanmoedigt om te helpen bij het bereiden van maaltijden. Het is dan ook niet moeilijk voor te stellen dat prins George, en misschien zijn broers en zussen, een handje helpen bij het klaarmaken van dit eenvoudige maar heerlijke pastagerecht.

Olijven

Interessant genoeg lijkt de familie Wales ook een voorliefde te hebben voor olijven – een voedingsmiddel dat nogal polariserend kan zijn, vooral voor jonge fijnproevers. Maar zowel prinses Kate als haar dochter prinses Charlotte zijn naar verluidt grote liefhebbers van olijven.
Tijdens een bezoek aan het ziekenhuis vertelde Kate dat zij als kind ook graag olijven at en dat haar dochter Charlotte ze ook graag eet. Deze voorkeur voor de zoute, hartige vrucht kan te maken hebben met de verhoogde gevoeligheid van kinderen voor zout, zoals onderzoek heeft aangetoond.

Geroosterde kip

Geen discussie over de eetgewoonten van de familie Wales zou compleet zijn zonder de typisch Britse Sunday Roast te noemen. Deze traditionele maaltijd, met geroosterd vlees zoals kip, geroosterde aardappelen en andere bijgerechten, is waarschijnlijk niet weg te denken uit het huishouden van de familie Wales.
Als troonopvolgers zijn William en Kate ongetwijfeld doordrenkt van koninklijke tradities. De Sunday Roast, waarvan de oorsprong teruggaat tot de 15e eeuw, is zo’n traditie die ongetwijfeld van generatie op generatie is doorgegeven en ongetwijfeld ook door de kinderen uit Wales wordt gesmaakt.
Concluderend kan worden gesteld dat de eetgewoonten van de familie Wales, hoewel niet helemaal typerend voor de bredere koninklijke familie, een meer nuchtere, gezinsgerichte benadering van maaltijden weerspiegelen. Van zelfgemaakte pizza tot speciale aardappelen en klassieke Italiaanse pasta, de kinderen uit Wales lijken te genieten van een gevarieerd en heerlijk aanbod aan voedingsmiddelen – een bewijs van de moderne, relateerbare aard van deze tak van de koninklijke familie.

FAQ

Hebben de kinderen uit Wales een persoonlijke kok?

Nee, in tegenstelling tot veel andere leden van de koninklijke familie heeft de familie Wales geen persoonlijke kok. Prinses Kate neemt zelf de verantwoordelijkheid op zich om voor haar gezin te koken, net als een gewone moeder.

Wat zijn enkele van de favoriete gerechten van prins Louis?

Verrassend genoeg zijn bieten een van de favoriete gerechten van prins Louis. Tijdens een kooksegment met Mary Berry onthulde Kate dat haar jongste kind dol is op deze aardse wortelgroente.

Welke aardappels vinden de kinderen uit Wales lekker?

De kinderen uit Wales, vooral prinses Charlotte, zijn dol op de speciale aardappelsoort “Charlotte”, die een dunne schil en een nootachtige smaak hebben.

Wat is het favoriete pastagerecht van prins George?

Volgens sterrenkok Aldo Zilli is prins George een grote fan van het klassieke Italiaanse gerecht spaghetti carbonara, gemaakt met eieren en spek.

Gaan de familieleden uit Wales graag uit eten?

Ja, de familie Wales is wel eens uit eten geweest in plaatselijke pubs, waar ze zich waarschijnlijk tegoed deden aan informele gerechten zoals hamburgers en frietjes, naast hun zelfgemaakte maaltijden.

Helpen de kinderen Wales met het bereiden van maaltijden?

Gezien de aanmoedigingen van prinses Kate om haar kinderen in de keuken te laten werken, is het waarschijnlijk dat prins George, prinses Charlotte en prins Louis allemaal een handje helpen bij het bereiden van gerechten zoals zelfgemaakte pizza.