Facts

Waarom Brad Pitt altijd eet in zijn films

Brad Pitts eetgewoonten op het scherm

Als lange tijd fan van het werk van Brad Pitt is het me altijd opgevallen dat zijn personages de neiging hebben om constant iets te eten of te knabbelen in zijn films. Het is een soort handelsmerk geworden voor de Oscarwinnende acteur en er zit een reden achter.

Pitts personages zijn altijd in beweging

Volgens Pitt zelf is de reden dat zijn personages vaak eten in films dat ze constant onderweg zijn. In een interview met Joe.ie onthulde Pitt dat de beslissing om zijn “Ocean’s 11”-personage Rusty constant verschillende snacks te laten eten een bewuste was. “Er zat een methode achter, want zijn personage was altijd op de vlucht, altijd in beweging, ik dacht dat hij nooit kon gaan zitten en een fatsoenlijke maaltijd nuttigen. Dus moest hij onderweg altijd iets pakken,” legt Pitt uit.

Pitts eetvaardigheden zijn uitzonderlijk

Pitts vermogen om de eetgewoonten van zijn personages overtuigend neer te zetten is niet onopgemerkt gebleven. Casting director en professor Caroline Liem van Pace Performing Arts zei zelfs dat Pitt de “Laurence Olivier van het eten” is! Zijn vaardigheden op dit gebied zijn zo uitzonderlijk dat het een bron van fascinatie is geworden voor zowel fans als professionals uit de industrie.

Het psychologische en voyeuristische plezier van kijken hoe Pitt eet

Pitts neiging om voortdurend te snoepen op het scherm lijkt misschien een gril, maar het biedt het publiek een zeker psychologisch en voyeuristisch genoegen. Iemand zien eten, vooral iemand die zo charismatisch en getalenteerd is als Brad Pitt, kan een fascinerende ervaring zijn. Er is gesuggereerd dat er iets is aan de handeling van het eten dat resoneert met het publiek op een oer-niveau, en Pitts vermogen om het er moeiteloos en natuurlijk uit te laten zien draagt alleen maar bij aan de aantrekkingskracht.

Pitts eetgewoonten zijn net als de onze

Pitts verklaring voor het constante snacken van zijn personages is simpel: hij is van nature een grazer. “Ik hou ervan om mezelf bezig te houden, ik ben van nature een grazer,” zei hij in het interview. Dit maakt Pitts eetgewoonten op het scherm des te vertederender, omdat het ons eraan herinnert dat zelfs de meest getalenteerde en succesvolle acteurs in de kern net als wij zijn.

FAQ

Volgens Pitt eten zijn personages in films vaak omdat ze constant onderweg zijn en geen tijd hebben voor een goede maaltijd. Hij legde uit dat Rusty, zijn personage in Ocean’s 11, “nooit kon gaan zitten en een fatsoenlijke maaltijd nuttigen, dus moest hij altijd onderweg iets pakken”.

Is er een specifieke reden waarom Pitts personages zoveel eten?

Ja, Pitt heeft onthuld dat er een “methode voor die waanzin” was toen zijn personages constant moesten snacken. Hij vond het logisch dat personages die altijd onderweg waren snelle hapjes namen in plaats van aan tafel te gaan zitten voor een volledige maaltijd.

Hoe goed is Pitt in het uitbeelden van de eetgewoonten van zijn personages?

Pitts vermogen om overtuigend te eten op het scherm is alom geprezen, waarbij casting director Caroline Liem hem zelfs de “Laurence Olivier van het eten” noemde. Zijn vaardigheden op dit gebied zijn een bron van fascinatie geworden voor zowel fans als professionals uit de industrie.

Waarom vindt het publiek het leuk om Pitt te zien eten in zijn films?

Er is gesuggereerd dat er een zeker psychologisch en voyeuristisch plezier schuilt in het kijken naar iemand die eet, vooral iemand die zo charismatisch en getalenteerd is als Brad Pitt. De handeling van het eten kan resoneren met het publiek op een oer-niveau, en de natuurlijke en moeiteloze aanpak van Pitt draagt alleen maar bij aan de aantrekkingskracht.

Is het constante snacken van Pitt in films gewoon een gril, of is er meer aan de hand?

Volgens Pitt is zijn neiging om van nature een “grazer” te zijn gewoon een persoonlijk trekje dat hij overbrengt op zijn personages. Deze nuchtere kwaliteit maakt Pitts eetgewoonten op het scherm des te vertederender, omdat het ons eraan herinnert dat zelfs de meest getalenteerde acteurs in de kern net als wij zijn.