Facts

Hoe de pandemie de manier veranderde waarop Amerikanen cafeïne binnenkregen

De opkomst van thuisgebruik van koffie

Als iemand die de veranderingen in de Amerikaanse cafeïneconsumptie tijdens de pandemie op de voet heeft gevolgd, kan ik getuigen van de significante verschuiving naar het thuis zetten van koffie. Nu minder mensen naar hun werk pendelen en cafés bezoeken, is het gemak en comfort van thuis koffie zetten steeds aantrekkelijker geworden. De online verkoop van kruidenierswaren heeft een hoge vlucht genomen, waardoor het gemakkelijker is dan ooit om koffiebonen en benodigdheden in te slaan. Deze trend is gunstig voor de algehele koffieverkoop, met een verwachte stijging van 8,3% in 2020, een aanzienlijke sprong ten opzichte van het groeipercentage van 3,1% vóór de pandemie.

De afname van de aankoop van energiedrankjes

De pandemie is daarentegen niet vriendelijk geweest voor de energiedrankindustrie. Nu minder mensen onderweg naar hun werk of tijdens het tanken even stoppen bij een buurtwinkel, is de verkoop van energiedrankjes aanzienlijk gedaald. Hoewel de categorie energiedranken dit jaar naar verwachting nog zal groeien, is de verwachte stijging van 3,67% veel lager dan de langetermijntrend van 6,1% groei. Deze verschuiving weerspiegelt de veranderende routines en prioriteiten van consumenten tijdens de pandemie.

De strijd om koffiereuzen

Een van de interessantste aspecten van de impact van de pandemie op de cafeïneconsumptie is het uiteenlopende succes van grote koffieketens. Terwijl de koffieverkoop over het algemeen is gestegen, hebben marktleiders zoals Starbucks te kampen gehad met aanzienlijke uitdagingen. De sluiting van veel Starbucks-locaties in de vroege stadia van de pandemie, in combinatie met minder voetgangers, heeft geleid tot een sterke daling van de verkoop tot wel 40% in het tweede kwartaal van 2020. Er zijn echter tekenen van herstel: de omzet van Starbucks daalde in augustus met slechts 11% ten opzichte van vorig jaar.
Daarentegen heeft Dunkin’, een grote concurrent van Starbucks, de storm beter doorstaan, met een eencijferig verlies in de vergelijkbare winkelomzet in juli. Dit suggereert dat de pandemie een ongelijk speelveld heeft gecreëerd, waarbij sommige koffieketens beter gepositioneerd zijn om zich aan te passen aan de veranderende voorkeuren en gedragingen van de consument.

De weg vooruit

Terwijl de pandemie onze dagelijkse routines blijft bepalen, zal het fascinerend zijn om te zien hoe het cafeïne consumptielandschap zich ontwikkelt. Hoewel de toegenomen vraag naar het thuis zetten van koffie waarschijnlijk zal aanhouden, zal het lot van energiedrankjes en koffiegiganten afhangen van hun vermogen om zich aan te passen aan het nieuwe normaal. Uiteindelijk heeft de pandemie ongetwijfeld de manier veranderd waarop Amerikanen hun cafeïne fix krijgen, en de gevolgen van deze veranderingen op de lange termijn moeten nog blijken.

FAQ

De pandemie heeft de groei van de verkoop van energiedrankjes vertraagd. Hoewel de categorie energiedranken dit jaar naar verwachting nog zal groeien, is de verwachte stijging van 3,67% veel lager dan de langetermijntrend van 6,1% groei. Dit is waarschijnlijk te wijten aan het feit dat minder mensen snel stoppen bij buurtwinkels, die de belangrijkste afzetmarkt zijn voor energiedrankjes.

Waarom is de verkoop van koffie aanzienlijk gestegen tijdens de pandemie?

De pandemie heeft geleid tot een toename van de koffieconsumptie thuis. Nu minder mensen naar hun werk pendelen en cafés bezoeken, is het gemak en het comfort van thuis koffie zetten aantrekkelijker geworden. Daarnaast heeft de toename van online boodschappen doen het makkelijker gemaakt voor consumenten om koffievoorraden in te slaan, waardoor de totale koffieverkoop is gestegen.

Hoe hebben de grote koffieketens het gedaan tijdens de pandemie?

De pandemie heeft een gemengd effect gehad op grote koffieketens. Starbucks, de grootste koffieketen ter wereld, heeft te kampen gehad met de sluiting van veel van zijn vestigingen en minder voetgangers, wat heeft geleid tot omzetdalingen tot 40% in het tweede kwartaal van 2020. Dunkin’, een grote concurrent van Starbucks, heeft de storm daarentegen beter doorstaan en zag zijn omzet in dezelfde winkel in juli met slechts één cijfer dalen.

Wat zijn de langetermijngevolgen van de pandemie voor de cafeïneconsumptie?

De langetermijnimplicaties van de pandemie op de cafeïneconsumptie moeten nog worden afgewacht. Hoewel de toegenomen vraag naar het thuis zetten van koffie waarschijnlijk zal aanhouden, zal het lot van energiedrankjes en koffiegiganten afhangen van hun vermogen om zich aan te passen aan het nieuwe normaal. De pandemie heeft ongetwijfeld de manier veranderd waarop Amerikanen hun cafeïne fix krijgen en de lange termijn gevolgen van deze veranderingen zullen zich blijven ontvouwen.

Hoe verhoudt de impact van de pandemie op cafeïneconsumptie zich tot het effect op andere drankcategorieën?

Net als de veranderingen in cafeïneconsumptie heeft de pandemie ook invloed gehad op de manier waarop Amerikanen andere dranken kopen en consumeren. Er is bijvoorbeeld een toename gemeld in de verkoop van alcoholische dranken voor thuisgebruik, omdat mensen meer drank kopen om thuis te drinken in plaats van in cafés en restaurants. Deze verschuiving in consumentengedrag weerspiegelt de bredere veranderingen in dagelijkse routines en aankooppatronen als gevolg van de pandemie.