Facts

De jaren ’90 snack die 30% van de mensen het meest mist

De rage van snacks uit de jaren 90 herdenken

Als iemand die in de jaren ’90 is opgegroeid, kan ik zeker meevoelen met het nostalgische verlangen naar die geliefde snacks uit onze kindertijd. Het is verbazingwekkend hoe bepaalde smaken en texturen je direct terugbrengen naar eenvoudigere tijden, toen het leven draaide om pauze, tekenfilms op zaterdagochtend en het ruilen van snacks in de lunchroom.

De iconische Butterfinger BBs

De duidelijke winnaar in de poll waren de iconische Butterfinger BB’s – die heerlijke hapklare hapjes die de essentie van de klassieke Butterfinger reep vastlegden. Ik herinner me dat ik vol ongeduld uitkeek naar hun verschijning in de automaat op school of in de buurtwinkel, klaar om te genieten van hun knapperige, pindakaasachtige lekkernijen. Het is al meer dan tien jaar geleden dat ze voor het laatst te zien waren en 30% van de respondenten verlangt nog steeds naar hun terugkeer.

De cultfavoriet 3D Doritos

Een andere snack die sterke jaren 90 nostalgie oproept is de 3D Doritos. Deze driedimensionale, gezwollen chips waren een unieke twist op de klassieke Doritos smaak en ze hadden een toegewijde aanhang. Het goede nieuws is dat er geruchten zijn over een mogelijke comeback, met 21% van de deelnemers aan de enquête die reikhalzend uitkijken naar hun terugkeer.

De Flintstones Push-Ups en andere stopgezette traktaties

Hoewel sommige van de andere snacks op de lijst, zoals de Flintstones Push-Ups, Taco Bell Lunchables, Shark Bites en Hi-C Ecto Cooler, misschien niet snel een comeback zullen maken, is het toch bitterzoet om te zien hoeveel mensen naar hun terugkeer verlangen. Deze snacks waren niet alleen heerlijk, maar ze hadden ook een gevoel van plezier en eigenaardigheid dat typisch jaren ’90 was.

De herinneringen koesteren en een voorraad aanleggen

Voor degenen onder ons die zijn opgegroeid met deze iconische snacks, is het een beetje een bitterzoet gevoel om ze te zien vervagen in nostalgie. De resultaten van de enquête laten echter zien dat de liefde voor deze lekkernijen uit de jaren 90 nog steeds groot is en wie weet – misschien kunnen een paar vastberaden fans de fabrikanten ervan overtuigen om ze weer terug te brengen. In de tussentijd is het advies om je favoriete jeugdsnacks in te slaan verstandig, want je weet nooit wanneer ze voorgoed uit de schappen verdwijnen.

FAQ

Volgens de peiling is het snackvoedsel uit de jaren 90 dat 30% van de mensen het meest mist Butterfinger BB’s, de hapklare versie van de klassieke Butterfinger reep.

Is er een kans dat 3D Doritos een comeback maakt?

Ja, er zijn goede tekenen dat 3D Doritos misschien een comeback gaan maken. Uit de enquête blijkt dat 21% van de respondenten deze unieke, gezwollen 3D Doritos mist en het artikel vermeldt dat er “geruchten zijn over een mogelijke comeback” voor deze cultfavoriete snack.

Waarom komen de Flintstones Push-Ups en Taco Bell Lunchables niet terug?

In het artikel staat dat de 18% die voor Flintstones Push-Ups stemde geen geluk hebben, want het coole doosje dat in een Flintstones auto veranderde is niet langer verkrijgbaar. Wat betreft Taco Bell Lunchables, zegt het artikel “Taco Bell en Lunchables zijn nog steeds heel erg onder ons, ze zullen niet weer bij elkaar komen omwille van de (voormalige) kinderen.”

Is er nog hoop op de terugkeer van Hi-C Ecto Cooler?

Het artikel vermeldt dat het kleinere aantal respondenten dat voor Hi-C Ecto Cooler heeft gestemd (5,5%) “gedoemd is om teleurgesteld te worden.” Er wordt echter ook opgemerkt dat er een kans is dat de Ecto Cooler weer opduikt als de nieuwe Ghostbusters-film wordt uitgebracht, zoals bij de reboot in 2016.

Welk advies geeft het artikel voor degenen die deze jaren 90-snacks hebben gemist?

Het artikel adviseert lezers dat als ze te jong of ongeboren waren om deze iconische jaren 90-snacks te proberen, ze “nu een voorraadje van je favoriete snacks voor kinderen/jongvolwassenen moeten inslaan, omdat je nooit weet wanneer ze uit de gratie raken en verdwijnen”.