Facts

De eerste snoepwikkel van Hershey is vandaag onherkenbaar

De evolutie van de wikkel van Hershey’s chocoladerepen

Als levenslange fan van Hershey’s chocolade ben ik altijd gefascineerd geweest door de geschiedenis van dit iconische merk. Toen ik voor het eerst hoorde over het originele ontwerp van de wikkel van de Hershey’s reep, was ik verbaasd over hoe anders het was dan de bekende verpakking die we vandaag de dag zien.

De originele crèmekleurige wikkel

In 1900, toen de Hershey’s melkchocoladereep zijn debuut maakte in de Verenigde Staten, zag de wikkel er heel anders uit. In plaats van de bekende donkerbruine wikkel met het kenmerkende Hershey’s logo, was de originele wikkel een stijlvolle, crèmekleurige verpakking, met in reliëf mooie gouden letters met de tekst “Hershey’s Milk Chocolate”.
De wikkel bevatte ook charmante illustraties, zoals een cherubijn die uit een cacaoboon komt en een chocoladereep vasthoudt, en een koe – een knipoog naar de melk die in de chocolade wordt gebruikt. Op de achterkant beweerde Hershey’s dat hun “gesteriliseerde melkchocolade” “speciaal aanbevolen is voor fietsers, atleten, dames en kinderen” en dat het “zeer voedzaam is, omdat het door een speciaal proces is samengevoegd met de fijnste verse melk”.

De overgang naar de moderne wikkel

In de loop der jaren heeft de wikkel van Hershey’s verschillende transformaties ondergaan, maar de belangrijkste verandering kwam toen het bedrijf overstapte op de iconische donkerbruine wikkel die we vandaag de dag kennen. Deze verandering werd waarschijnlijk ingegeven door de wens om een meer onderscheidende en herkenbare merkidentiteit te creëren.
Op de moderne wikkel van Hershey’s staat het kenmerkende logo van het bedrijf en informatie over de voedingswaarde van de chocolade. Terwijl de originele wikkel een meer sierlijk en decoratief ontwerp had, is de huidige verpakking meer gestroomlijnd en gericht op het product zelf.

De blijvende erfenis van Hershey’s

Ondanks de veranderingen aan de wikkel door de jaren heen, is Hershey’s chocolade een geliefd en iconisch Amerikaans merk gebleven. Of je nu geniet van een klassieke Hershey’s reep, je overgeeft aan een Hershey’s Kiss of de chocolade verwerkt in je favoriete desserts, de naam Hershey’s draagt een gevoel van nostalgie en troost met zich mee dat generaties overstijgt.
Als ik terugkijk op de geschiedenis van dit merk, ben ik verbaasd over de manier waarop het zich in de loop der tijd heeft ontwikkeld en toch zijn status als geliefde en vertrouwde naam in de wereld van chocolade heeft weten te behouden. Het is een bewijs van de blijvende kracht van dit iconische Amerikaanse snoepgoed.

FAQ

De originele wikkel van de melkchocoladereep Hershey’s was crèmekleurig en voorzien van mooie gouden letters met de tekst “Hershey’s Milk Chocolate”. Het bevatte ook charmante illustraties van een cherubijn en een koe.

Waarin verschilden de beweringen op de originele wikkel over de chocolade van vandaag?

Op de originele wikkel stond de boude bewering dat de “gesteriliseerde melkchocolade” “speciaal aanbevolen is voor wielrenners, atleten, dames en kinderen” en dat hij “zeer voedzaam is, omdat hij door een speciaal proces is samengevoegd met de beste verse melk”. Deze beweringen wijken sterk af van de meer standaard voedingsinformatie op moderne Hershey’s wikkels.

Wanneer is Hershey’s overgestapt op de moderne donkerbruine wikkel?

Het artikel geeft geen exacte datum, maar vermeldt dat de overgang naar de iconische donkerbruine wikkel met het Hershey’s logo in de loop der jaren plaatsvond, omdat het bedrijf waarschijnlijk een meer onderscheidende en herkenbare merkidentiteit wilde creëren.

Hoeveel suiker zit er in een Hershey’s melkchocoladereep?

Volgens het artikel bevat een Hershey’s melkchocoladereep 24 gram suiker per portie, wat volgens de auteur nogal veel suiker is, ook al kan het een tijdelijke oppepper zijn voor sporters.

Hoe populair zijn Hershey’s melkchocoladerepen vandaag de dag?

In het artikel staat dat Hershey’s ongeveer 250 miljoen melkchocoladerepen per jaar verkoopt, wat aangeeft dat het product nog steeds erg populair is en op grote schaal wordt geconsumeerd, vooral in de Verenigde Staten.