Facts

Beroemde chef-koks die niet eten wat ze koken

Hier is een geweldig artikel gebaseerd op de informatie van de gegeven link:
Sterrenchefs die niet eten wat ze koken
Veel mensen gaan ervan uit dat beroemde chef-koks dol zijn op elk gerecht dat ze maken, maar de werkelijkheid ziet er heel anders uit. Er zijn zelfs een aantal beroemde chef-koks die openlijk toegeven dat ze bepaalde ingrediënten niet lusten, zelfs als ze ze in hun recepten en menu’s verwerken.

Bobby Flay’s afkeer van linzen

Sterrenkok Bobby Flay staat bekend om zijn afkeer van durian, de beruchte scherpe Zuidoost-Aziatische vrucht. Minder mensen zijn zich echter bewust van zijn sterke afkeer van linzen. Flay onthulde aan The New York Times dat hij zo’n afkeer heeft van deze kleine peulvrucht dat hij ze zelfs uit zijn restaurant Bar Americain heeft verbannen. Desondanks heeft Flay verschillende recepten met linzen gepubliceerd, waaronder een warme linzensalade met geroosterde bieten en geitenkaas en kalfskoteletjes met gemengde peperkorrels op linzen.

Giada De Laurentiis’ kokosnoot raadsel

Het gerucht gaat dat Giada De Laurentiis, de populaire ster van Food Network, het eten dat ze voor de camera kookt niet opeet. Het gerucht gaat dat ze het eten na het filmen uitspuugt in een emmer om haar slanke figuur te behouden. Hoewel haar vertegenwoordiger deze bewering heeft ontkend, heeft De Laurentiis toegegeven dat ze een hekel heeft aan bepaalde ingrediënten, zoals groene paprika’s en kokos. Toch is ze erin geslaagd om recepten met kokos te maken, waaronder een chocolade kokostaart en een Thaise curry met kokosmelk.

Anne Burrell’s selectie zeevruchten

Anne Burrell, een andere Food Network-persoonlijkheid, staat erom bekend dat ze bepaalde ingrediënten in haar gerechten discrimineert. Ze heeft openlijk gezegd dat ze een hekel heeft aan zalm en blauwe kaas, hoewel ze nog steeds “ze allebei kan proeven en begrijpen of het gerecht goed bereid is”. Ondanks haar persoonlijke afkeer heeft Burrell in haar shows gekookt met zowel zalm als blauwe kaas, waaronder een voorgerecht met vijgen gevuld met gorgonzola en walnoten.

Martha Stewart’s truffelolie problemen

Lifestyle-goeroe Martha Stewart heeft haar afkeer van verschillende ingrediënten uitgesproken, waaronder gegrilde kipfilets en truffelolie. Hoewel ze gegrilde kipsalades op haar website heeft staan, is Stewart zelfs zo ver gegaan dat ze truffelolie “een afschuwelijk ding” heeft genoemd. Desalniettemin heeft ze een recept voor geroosterde champignons met Robiola en truffelolie op haar website gezet en maakt ze popcorn met kruiden en truffelolie met chef-koks in haar show.

Gordon Ramsay’s afkeer van vliegtuigeten

Sterrenkok Gordon Ramsay, die bekend staat om zijn samenwerking met luchtvaartmaatschappijen, heeft verrassend genoeg toegegeven dat hij het eten weigert dat hij heeft helpen ontwerpen voor maaltijden aan boord. Ramsay, die 10 jaar lang voor luchtvaartmaatschappijen heeft gewerkt, beweert dat hij weet “waar dit eten is geweest en waar het naartoe gaat, en hoe lang het heeft geduurd voordat het aan boord kwam”. Ondanks zijn advieswerk geeft Ramsay er de voorkeur aan om in zijn eigen restaurant Plane Food te eten als hij van Heathrow Airport vliegt.

Aarón Sánchez’s afkeer van groene paprika

Aarón Sánchez, een bekende Mexicaans-Amerikaanse chef-kok, heeft een specifieke afkeer van een ingrediënt dat vaak wordt geassocieerd met zijn keuken: groene paprika. Sánchez vindt groene paprika’s “smaakloos” en gebruikt liever andere soorten paprika’s in zijn keuken, ondanks dat ze vaak worden gebruikt in traditionele Mexicaanse gerechten.
Deze voorbeelden laten zien dat zelfs de meest ervaren chef-koks hun persoonlijke voorkeuren en antipathieën hebben als het gaat om ingrediënten, ondanks hun expertise in de keuken. Het is een fascinerend inzicht in de complexe relatie tussen culinaire professionals en het eten dat ze maken.

FAQ

Waarom vinden sommige sterrenchefs de ingrediënten waarmee ze koken niet lekker?

Ook al zijn sterrenchefs experts in de keuken, toch hebben ze persoonlijke voorkeuren en afkeer van bepaalde ingrediënten. Sommige chef-koks, zoals Bobby Flay en Giada De Laurentiis, hebben openlijk hun afkeer uitgesproken voor bepaalde voedingsmiddelen, zoals linzen en kokos, ondanks dat ze deze in hun recepten gebruiken.

Is het waar dat Giada De Laurentiis het eten dat ze kookt niet opeet?

Er gaan geruchten dat Giada De Laurentiis het eten dat ze klaarmaakt in haar kookprogramma’s niet opeet, maar uitspuugt in een emmer om haar slanke uiterlijk te behouden. Haar vertegenwoordiger heeft deze beweringen echter ontkend en er is gemeld dat ze de gerechten die ze maakt wel degelijk opeet.

Wat zijn de eetproblemen van andere sterrenchefs?

Naast Bobby Flay’s afkeer van linzen en Giada De Laurentiis’ afkeer van kokosnoot, hebben ook andere sterrenchefs hun afkeer van bepaalde ingrediënten laten blijken. Anne Burrell heeft gezegd dat ze niet van zalm of blauwe kaas houdt, Martha Stewart heeft truffelolie “een afschuwelijk ding” genoemd en Aarón Sánchez gebruikt liever geen groene paprika’s in zijn gerechten.

Waarom blijven deze chef-koks koken met ingrediënten die ze niet lekker vinden?

Ook al hebben deze sterrenchefs persoonlijke voorkeuren en antipathieën als het gaat om bepaald voedsel, toch verwerken ze deze ingrediënten in hun recepten en gerechten. Dit is waarschijnlijk omdat ze begrijpen hoe belangrijk het is om verschillende smaken en texturen in hun gerechten te gebruiken, zelfs als ze persoonlijk niet van de smaak houden.

Eet Gordon Ramsay de maaltijden aan boord die hij heeft helpen ontwerpen?

Nee, ondanks zijn werk als consultant voor luchtvaartmaatschappijen heeft Gordon Ramsay toegegeven dat hij de maaltijden aan boord die hij heeft helpen maken, niet eet. Ramsay beweert dat hij weet “waar dit eten is geweest en waar het naartoe gaat, en hoe lang het heeft geduurd voordat het aan boord kwam”. Daarom eet hij liever in zijn eigen restaurant Plane Food als hij vanaf vliegveld Heathrow vliegt.