Facts

Zo heten Lucky Charms Marshmallows echt

De oorsprong van Lucky Charms Marshmallows

Als liefhebber van Lucky Charms ben ik altijd geïntrigeerd geweest door de unieke marshmallowstukjes die de ontbijtgranen zo iconisch maken. Ik wist echter niet dat deze kleurrijke hapjes een fascinerende geschiedenis achter zich hadden. Volgens het Smithsonian stonden de eerste vier marshmallowvormen die in 1964 bij de havermoutgranen werden geleverd officieel bekend als “marbits” – een slimme portmanteau van “marshmallows” en “bits”.

De evolutie van marshmallows

In de loop der jaren hebben de marbits een opmerkelijke transformatie ondergaan. Terwijl de oorspronkelijke selectie slechts uit vier marshmallows met één kleur bestond (groene klavertjes, roze hartjes, gele manen en oranje sterren), is de selectie drastisch uitgebreid. Zoals HuffPost meldde, zorgde de toevoeging van de blauwe diamant in 1975 voor een stijging van de verkoop met meer dan 30%, en het assortiment is zich blijven ontwikkelen en omvat nu een grote verscheidenheid aan vormen en kleuren, zoals regenbogen, hoefijzers, vallende sterren en zelfs een eenhoorn met blauwe en paarse handen, geïntroduceerd in 2018.

De blijvende populariteit van Marbits

Het is duidelijk dat de marbits een integraal onderdeel zijn geworden van de Lucky Charms ervaring. Hun steeds veranderende vormen en kleuren hebben bijgedragen aan de blijvende populariteit van de cereal, zoals blijkt uit de recente release van een zakje uitsluitend gewijd aan de marshmallow stukjes. Als zelfbenoemde marshmallow liefhebber kan ik getuigen van het plezier om de perfecte vorm uit elke kom te vissen, of het nu het klassieke roze hart is of een van de recentere toevoegingen. Tenslotte, zoals in het artikel staat, “is het leuker om ze marbits te noemen”.

FAQ

Volgens het Smithsonian waren de vier oorspronkelijke marshmallowvormen die in 1964 voor het eerst in Lucky Charms verschenen groene klavertjes, roze hartjes, gele manen en oranje sterren. Deze waren officieel bekend als “marbits”, een portmanteau van “marshmallows” en “bits”.

Hoe hebben de Lucky Charms marshmallows zich in de loop der tijd ontwikkeld?

De marbits hebben door de jaren heen grote veranderingen ondergaan. De oorspronkelijke vier eenkleurige marshmallows zijn uitgebreid met een grote verscheidenheid aan vormen en kleuren, zoals regenbogen, hoefijzers, vallende sterren en zelfs een blauwe en paarse eenhoorn geïntroduceerd in 2018. Door de toevoeging van de blauwe diamant in 1975 steeg de verkoop ook met meer dan 30%.

Wat is de enige originele marshmallowvorm die vandaag de dag nog in Lucky Charms zit?

Volgens HuffPost is de enige originele marshmallowvorm die nog in Lucky Charms zit het roze hart.

Waarom worden de Lucky Charms marshmallows “marbits” genoemd?

De liefkozende naam “marbits” is een portmanteau van “marshmallows” en “bits,” omdat Lucky Charms simpelweg de twee woorden samenvoegde om de gedroogde, gepatenteerde marshmallow stukjes in de cornflakes te beschrijven.

Waarom zijn de Lucky Charms marshmallows zo populair?

De steeds veranderende vormen en kleuren van de Lucky Charms marbits hebben bijgedragen aan de blijvende populariteit van de cereal. De recente release van een zakje dat alleen gewijd is aan de marshmallow stukjes laat zien hoe aantrekkelijk ze zijn, omdat veel liefhebbers het leuk vinden om hun favoriete vormpjes uit elke kom te vissen.