Facts

Het drinken van Disney’s Splash Mountain Water kan gevaarlijk zijn

Gevaren van het drinken van Splash Mountain Water

Als iemand die Disney World vele malen heeft bezocht, kan ik bevestigen dat de Splash Mountain attractie altijd een geliefde attractie is geweest. Echter, het recente nieuws over mensen die het water van de attractie drinken is nogal alarmerend.

Een besmet souvenir

Het lijkt erop dat door de dreigende sluiting van de Splash Mountain attractie, sommige bezoekers het water zijn gaan verzamelen als souvenir. Hoewel het idee van een stukje Disney geschiedenis verleidelijk kan zijn, is de realiteit dat het water in de attractie verre van schoon en veilig is om te consumeren. Volgens een Disney World medewerker, is het bekend dat het water allerlei onsmakelijke dingen bevat, waaronder koffie, spuug en zelfs vogelpoep.

Potentiële gezondheidsrisico’s

Het drinken van besmet water kan leiden tot een groot aantal ernstige gezondheidsproblemen, zoals cholera, dysenterie, diarree, tyfus en polio. De Wereldgezondheidsorganisatie heeft duidelijk gemaakt dat je nooit water van twijfelachtige kwaliteit moet drinken, omdat de risico’s gewoon te groot zijn. Het is het gewoon niet waard om te proberen een paar dollar te besparen door Splash Mountain water te drinken.

Verantwoord genieten van Disney

Hoewel het begrijpelijk is om een stukje van de Disney magie te willen vastleggen, zijn er veiligere en meer verantwoordelijke manieren om dit te doen. Het kopen van officiële Disney merchandise of het nemen van foto’s van de attractie zijn veel betere opties dan je gezondheid op het spel te zetten. Immers, de magie van Disney is bedoeld om te worden ervaren, niet ingenomen.
Concluderend, de verleiding om het Splash Mountain water te drinken kan groot zijn, maar de mogelijke gevolgen zijn het gewoon niet waard. Het beste is om van een veilige afstand van de Disney ervaring te genieten en het water te laten waar het hoort – in de attractie zelf.

FAQ

De grootste zorg is dat het water in de Splash Mountain attractie besmet is met verschillende onhygiënische materialen, zoals koffie, spuug, hydraulische vloeistof en zelfs vogelpoep. Het drinken van dit water kan leiden tot een groot aantal ernstige gezondheidsproblemen, waaronder cholera, dysenterie, diarree, tyfus en polio.

Waarom wordt de Splash Mountain attractie opnieuw ontworpen?

De Splash Mountain attractie wordt opnieuw ontworpen omdat de originele attractie gebaseerd was op de film “Song of the South” uit 1946, die door de NAACP als problematisch werd beschouwd vanwege de “idyllische meester-slaaf relatie”. Een Change.org petitie beschouwde de oorspronkelijke attractie als “problematisch”, wat leidde tot de beslissing om de attractie om te vormen tot Tiana’s Bayou Adventure, met de eerste zwarte prinses van Disney.

Kan het drinken van Splash Mountain water je ziek maken?

Ja, je kunt ziek worden van het drinken van Splash Mountain-water. Het water is niet behandeld om veilig te zijn voor consumptie en de aanwezige verontreinigingen kunnen leiden tot een verscheidenheid aan ziekten, waaronder maag-darmproblemen en meer ernstige ziekten zoals cholera en polio.

Is het legaal om Splash Mountain water online te verkopen?

Het is onduidelijk of het legaal is om Splash Mountain water online te verkopen. Hoewel sommige mensen het misschien doen, is het geen goed idee, omdat het water duidelijk niet bedoeld is voor consumptie en mogelijk als biologisch gevaar kan worden beschouwd. Het verkopen van besmet water kan ook juridische gevolgen hebben.

Wat moet ik doen als ik per ongeluk Splash Mountain water in mijn mond heb gekregen?

Als je per ongeluk Splash Mountain-water in je mond hebt gekregen, is het belangrijk om je mond goed te spoelen met schoon water en te voorkomen dat je besmet water inslikt. Houd uw gezondheid goed in de gaten als u ziektesymptomen krijgt, zoals misselijkheid, diarree of koorts, en roep zo nodig medische hulp in.