Facts

De onvertelde waarheid van Fix en Fogg

Hier is een artikel gebaseerd op de verstrekte informatie:
De onvertelde waarheid van Fix en Fogg: een pindakaasreis van Nieuw-Zeeland naar de wereld

Het oorsprongsverhaal van Fix & Fogg

Als jarenlange fan van Fix & Fogg notenboter ben ik altijd gefascineerd geweest door het inspirerende verhaal achter dit merk. Fix & Fogg werd in 2014 opgericht door Roman en Andrea Jewell, een stel voormalige bedrijfsjuristen, en begon met een bescheiden start in een gemeenschappelijke jeu-de-boulesclub in Nieuw-Zeeland. Met een streven naar kwaliteit en duurzaamheid wilden de Jewells een revolutie ontketenen op de notenbotermarkt, waarbij ze zich lieten inspireren door de avontuurlijke personages uit Jules Verne’s “Around the World in 80 Days”.
In die begindagen waren de Jewells hard aan het werk en zeefden ze de stukjes pinda met de hand om de perfecte crunchy-to-creamy verhouding te krijgen. Ze kwamen zelfs op het ingenieuze idee om een dij-ontspanningsmachine te gebruiken om de luchtbellen uit hun notenboter te krijgen. Hun toewijding en creativiteit hebben ongetwijfeld hun vruchten afgeworpen, want Fix & Fogg is nu een geliefd merk in Nieuw-Zeeland en daarbuiten.

Het beste deel van Fix & Fogg: de smaken

Hoewel de toewijding van het merk aan kwaliteit en duurzaamheid zeker opmerkelijk is, zijn het de innovatieve en heerlijke smaken van Fix & Fogg die hen echt onderscheiden. Met maar liefst 15 smaken verkrijgbaar in hun Nieuw-Zeelandse winkel en 13 in hun Amerikaanse winkel, zijn de opties echt verbijsterend.
Van de standaard pindakaas en amandelboter tot de meer avontuurlijke smaken zoals Everything Butter (een mix van acht noten en zaden), Granola Butter en Smoke and Fire (een combinatie van de originele Super Crunchy met Hatch chili, Manuka rook en gerookt paprikapoeder), Fix & Fogg heeft voor elk wat wils. En laten we vooral de decadente chocoladevarianten niet vergeten, zoals Peanut Butter Dark Chocolate en Chocolate Hazelnut Butter, die Nutella het nakijken geven.

De toewijding aan kwaliteit en duurzaamheid

Wat Fix & Fogg onderscheidt van de rest is, naast hun verrukkelijke smaken, hun niet aflatende toewijding aan kwaliteit en duurzaamheid. In tegenstelling tot veel commerciële pindakaas zijn de producten van Fix & Fogg vrij van additieven, emulgatoren en onnodige suikers. Ze halen hun pinda’s uit de regio Córdoba in Argentinië en roosteren ze tot een specifieke Pantone-tint voor een maximale smaak.
Bovendien onderscheidt Fix & Fogg zich door het gebruik van biologisch zeezout uit de Marlborough regio in Nieuw-Zeeland en hun focus op een duurzaam milieu. Door ingrediënten als palmolie, dat bijdraagt aan ontbossing, te vermijden, doet Fix & Fogg een bewuste poging om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en consumenten een notenboterervaring zonder schuldgevoel te bieden.

De gemeenschap betrekken via wedstrijden

Naast hun uitzonderlijke producten heeft Fix & Fogg ook een grote betrokkenheid bij de gemeenschap getoond. Het merk heeft “ontwerp je eigen notenboter” wedstrijden georganiseerd, waarbij fans werden uitgenodigd om hun creativiteit de vrije loop te laten en hun smaakcreatie tot leven te zien komen.
De winnaar van de wedstrijd in 2019, S’mores Peanut Butter, was een geniale combinatie van zachte, pure chocoladepindakaas met romige marshmallows en handgesneden stukjes koek. Hoewel deze smaak aanvankelijk in een beperkte oplage werd geproduceerd, is het duidelijk dat Fix & Fogg de input en het enthousiasme van hun trouwe klanten waardeert.
Als toegewijde Fix & Fogg-fan vind ik het geweldig om te zien hoe dit merk zich blijft ontwikkelen in de notenboterindustrie. Met hun niet aflatende inzet voor kwaliteit, duurzaamheid en innovatie is het geen wonder dat ze de harten (en magen) van notenboterliefhebbers over de hele wereld hebben veroverd.

FAQ

Wat was de inspiratie voor de naam “Fix & Fogg”?

Volgens de website van het merk hebben oprichters Roman en Andrea Jewell hun bedrijf vernoemd naar twee personages uit Jules Verne’s klassieke Victoriaanse avonturenroman “Around the World in 80 Days” – Detective Fix en Phileas Fogg. Deze naamkeuze was waarschijnlijk geïnspireerd op de gewaagde sprong in het ondernemerschap van de Jewells zelf, die hun leven als bedrijfsjuristen achter zich lieten om een pindakaasbedrijf te beginnen.

Hoe zijn Fix & Fogg begonnen?

In het begin hadden de Jewells geen commerciële keuken, dus vestigden ze zich in een gemeenschappelijke jeu-de-boulesclub. Op vrijdagavond waren ze hard aan het werk en zeefden ze de stukjes pinda met de hand om de perfecte verhouding tussen knapperig en romig te krijgen. De volgende dag werden de potten verkocht op lokale markten. Het merk ging ook creatief te werk en tuigde een dij-toningmachine op om de luchtbellen uit hun notenboter te krijgen.

Hoeveel smaken biedt Fix & Fogg?

Op dit moment biedt Fix & Fogg maar liefst 15 smaken in hun Nieuw-Zeelandse winkel en 13 smaken in hun Amerikaanse winkel. De opties variëren van klassieke pindakaas en amandelboter tot meer avontuurlijke smaken zoals Everything Butter, Granola Butter en Smoke and Fire.

Wat onderscheidt Fix & Fogg op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid?

In tegenstelling tot veel commerciële pindakaas zijn de producten van Fix & Fogg vrij van additieven, emulgatoren en onnodige suikers. Ze halen hun pinda’s uit de regio Córdoba in Argentinië en roosteren ze tot een specifieke Pantone-tint voor een maximale smaak. Daarnaast gebruikt het merk biologisch zeezout uit de Marlborough regio in Nieuw-Zeeland en richt het zich op duurzaamheid voor het milieu door ingrediënten zoals palmolie te vermijden.

Hoe is Fix & Fogg betrokken bij hun gemeenschap?

Fix & Fogg is zeer betrokken bij de gemeenschap. Het merk heeft “ontwerp je eigen notenboter”-wedstrijden georganiseerd, waarbij fans werden uitgenodigd om hun creativiteit de vrije loop te laten en hun smaakcreatie tot leven te zien komen. De winnaar van de wedstrijd in 2019, S’mores Peanut Butter, was een groot succes en bewees dat het merk de inbreng en het enthousiasme van hun trouwe klanten waardeert.