Facts

Als je onlangs gedroogde peterselie hebt gekocht bij Walmart, wil je dit lezen

De salmonellageschrik: Terugroeping gedroogde peterselie bij Walmart

Als iemand die regelmatig kruiden koopt bij Walmart, was ik gealarmeerd toen ik las over de recente terugroepactie van gedroogde peterselie. Het lijkt erop dat een partij peterselie gedistribueerd door High Quality Organics besmet bleek te zijn met Salmonella, een potentieel dodelijke bacterie.

De omvang van de terugroepactie

De terugroepactie betreft niet alleen het merk High Quality Organics zelf. Veel populaire kruidenmerken, waaronder The Spice Hunter en Red Monkey Foods, betrekken hun peterselie van High Quality Organics. Dit betekent dat als je onlangs peterselie, of kruidenmengsels die peterselie bevatten, hebt gekocht bij Walmart, je mogelijk een aantal getroffen producten in je voorraadkast hebt staan.

De aangetaste producten identificeren

The Spice Hunter roept producten met de lotcodes 20217C, 20220C, 20269C en 20270C terug. Dit omvat niet alleen hun biologische peterselie, maar ook andere specerijen zoals venkelzaad, Italiaanse kruiden en Chinese gember. Red Monkey Foods daarentegen roept de Great Value Herbes De Provence Organic en Great Value Organic Parsley Flakes van Walmart terug, evenals vergelijkbare producten die verkocht worden onder de merknamen Cost Plus World Market, O Organics en Full Circle.

Voorzorgsmaatregelen nemen

Als je een van deze producten in huis hebt, gebruik ze dan niet. Breng ze onmiddellijk terug naar de winkel voor een volledige terugbetaling. En als je vermoedt dat je Salmonella hebt opgelopen door het eten van deze of andere besmette producten, zoek dan meteen medische hulp en meld je ziekte aan de plaatselijke gezondheidsautoriteiten. Salmonella kan ernstige symptomen veroorzaken zoals koorts, diarree, overgeven en in extreme gevallen zelfs de dood, dus het is cruciaal om deze terugroepactie serieus te nemen.

Waakzaam blijven

Dit incident herinnert ons eraan dat zelfs vertrouwde merken en retailers soms getroffen kunnen worden door problemen met de voedselveiligheid. Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van terugroepacties en altijd voorzichtig te zijn met mogelijk besmet voedsel. Door deze voorzorgsmaatregelen te nemen, kunnen we de verspreiding van gevaarlijke ziekten zoals salmonella voorkomen en onszelf en onze dierbaren beschermen.

FAQ

De terugroepactie betreft verschillende populaire kruidenmerken die hun peterselie betrekken van High Quality Organics, waaronder The Spice Hunter en Red Monkey Foods. Specifieke producten zijn onder andere The Spice Hunter’s biologische peterselie, venkelzaad, Italiaanse kruiden en meer, evenals Walmart’s Great Value Herbes De Provence Organic en Great Value Organic Parsley Flakes.

Hoe kan ik de getroffen producten identificeren?

Zoek voor The Spice Hunter-producten naar de lotcodes 20217C, 20220C, 20269C en 20270C. Voor de Walmart Great Value en andere getroffen merken, controleer het etiket op “biologische peterselie” of gerelateerde kruidenmengsels.

Wat moet ik doen als ik een besmet product heb?

Gebruik het product niet. Breng het terug naar de winkel waar het gekocht is voor een volledige terugbetaling. Eet geen mogelijk besmet voedsel.

Wat zijn de symptomen van salmonellavergiftiging?

Salmonellabesmetting kan koorts, diarree, braken, misselijkheid en buikpijn veroorzaken. In ernstigere gevallen kan het leiden tot slagaderlijke infecties, endocarditis en artritis, en in extreme gevallen kan het zelfs dodelijk zijn.

Wat moet ik doen als ik Salmonella-vergiftiging vermoed?

Zoek onmiddellijk medische hulp en meld uw ziekte aan de plaatselijke gezondheidsautoriteiten. Salmonella kan een ernstige aandoening zijn die onmiddellijke behandeling vereist.