Kitchen

Probeer een braadzak voor ongelooflijk sappige kip

Hier is een geweldig artikel gebaseerd op de informatie van de opgegeven URL:
Voor ongelooflijk sappige kip, probeer een braadzak

De opkomst van braadzakken

In het midden van de vorige eeuw, toen avocado-groene koelkasten en goudkleurige fornuizen de rage waren, leerde Shake ‘N Bake ons hoe we kip moesten bereiden door het in een plastic zak vol smakelijke kruimels en kruiden te schudden. De zak zelf ging echter niet in de oven. Kort daarna kwamen er braadzakken op de markt, maar sommige van de eerste generatie konden ontploffen. Gelukkig bleek de oplossing eenvoudig – een beetje bloem in de zak helpt bij het emulgeren van ingesloten vet en vocht, dus geen zak-go-boom meer!

Het geheim van sappige in zakken gebakken vogels

Deze emulsificatie van olie en water, hoe explosief het vroeger ook was, zorgt ervoor dat in zakken gebakken vogels vochtig blijven. Als je je kip braadt op een conventionele temperatuur in een conventionele oven, kun je aan de slag. Bestrooi je kip gewoon met de kruiden van je keuze, sluit de zak en laat alle natuurlijke sappen van de kip erin trekken. Zodra het vlees 165 graden Fahrenheit heeft bereikt, open je de zak (voorzichtig, want de stoom is heet) en bereid je je voor op het sappigste kippendiner dat je ooit hebt gehad.

Grillen en luchtfrituren met zakken

Hoewel ovenzakken ontworpen zijn voor gebruik in conventionele ovens, mogen ze niet gebruikt worden in broodroosterovens of onder de grill, omdat het gevaar bestaat dat ze in contact komen met het verwarmingselement. Ovenzakken kunnen echter wel in de magnetron worden gebruikt, omdat het nukken van je kip in een zak de kip in zijn eigen sappen laat stomen en omdat dit een vochtige warmtemethode is, zal het vlees allesbehalve droog zijn.
Als je van grillen houdt, kun je ook prima gegrilde kip in een zakje maken, maar dan moet je wel folie onder de grillzak gebruiken. Je kunt ook speciale luchtfriteusekookzakken gebruiken, omdat gewone zakken niet ontworpen zijn voor convectiekoken. Met de juiste zakjes wordt zowel gegrilde als gefrituurde kip vochtig, omdat de zakjes de sappen vasthouden in plaats van ze te laten verdampen.

Een opmerking over levensmiddelenadditieven

Toch is er één reden waarom het bereiden van kip in een zakje misschien niet de beste optie is als je bezorgdheid over voedseladditieven zwaarder weegt dan je verlangen naar sappigheid. Een klein deel van het plastic in deze zakken kan tijdens het koken in de kip terechtkomen. Hoewel dit geen ernstig gezondheidsrisico vormt, is het toch iets om rekening mee te houden.

FAQ

Wat is het belangrijkste voordeel van het bereiden van kip in een braadzak?

Het belangrijkste voordeel van het bereiden van kip in een braadzak is dat het vlees ongelooflijk sappig en vochtig blijft. De zak sluit de natuurlijke sappen van de kip in, zodat ze niet verdampen tijdens het kookproces.

Kan ik braadzakken gebruiken in een broodroosteroven of onder de grill?

Nee, ovenzakken mogen niet gebruikt worden in een broodroosteroven of onder de vleeskuiken, omdat het risico bestaat dat de zak in contact komt met het verwarmingselement, wat onveilig kan zijn.

Kan ik ovenzakken in de magnetron gebruiken?

Ja, ovenzakken kunnen in de magnetron gebruikt worden. Het is zelfs zo dat het nukken van je kip in een zak de kip laat stomen in zijn eigen sappen, waardoor het vlees vochtig en mals blijft.

Kan ik ovenzakken gebruiken om te grillen of luchtfrituren?

Voor grillen heb je speciale foliegrillzakken nodig. Voor luchtfrituren moet u zakjes gebruiken die speciaal ontworpen zijn voor luchtfriteuses, omdat conventionele ovenzakjes niet gemaakt zijn voor convectie koken. Met de juiste zakken kun je zowel met grillen als met luchtfrituren sappige resultaten bereiken.

Is er enige bezorgdheid over levensmiddelenadditieven bij het gebruik van ovenzakken?

Ja, er is een kleine kans dat een klein deel van het plastic in ovenzakken tijdens het koken in de kip terecht kan komen. Hoewel dit geen ernstig gezondheidsrisico zou moeten vormen, is het wel iets om rekening mee te houden als je je zorgen maakt over voedseladditieven.