Facts

De grofste dingen die beroemdheden over chef-koks hebben gezegd

Beroemdheden delen beledigingen uit, chef-koks zorgen voor controverse

Als iemand die de tumultueuze wereld van interacties tussen beroemdheden en chef-koks op de voet heeft gevolgd, kan ik bevestigen dat het drama vaak net zo heerlijk is als de gerechten die worden geserveerd. Hoewel beroemdheden genieten van de VIP-behandeling en de gratis maaltijden in restaurants, lijkt het erop dat ze het niet kunnen laten om af en toe een sneer uit te delen naar de chef-koks die aan al hun wensen voldoen.

Keke Palmer’s Met Gala maaltijdmislukking

Het jaarlijkse Met Gala is een blitse aangelegenheid waar beroemdheden van de A-list hun ding doen op de rode loper. In 2021 kreeg actrice Keke Palmer de opdracht om Vogue’s livestreamverslag van het evenement te presenteren. Eenmaal binnen zorgde ze voor opschudding door een foto van haar karige, onsmakelijk uitziende maaltijd op Instagram te zetten met als bijschrift: “Dit is waarom ze jullie het eten niet laten zien.” Het bord, dat een opvallende gelijkenis vertoonde met de rampzalige maaltijden van het Fyre Festival, werd al snel gezien als een belediging voor chef-kok Marcus Samuelsson, die de catering van het evenement voor zijn rekening nam. Palmer’s brutale reactie, in plaats van een oprechte verontschuldiging, gooide alleen maar olie op het vuur.

Het debacle met de privékok van de zussen D’Amelio

TikTok-sterren Charli en Dixie D’Amelio raakten verwikkeld in een schandaal toen ze een video plaatsten waarin ze de spot dreven met de maaltijd die was bereid door de privékok van hun familie, Aaron May. De zussen waren niet onder de indruk van de authentieke Spaanse paella en gedroegen zich ondankbaar en respectloos, waarbij Dixie zelfs kokhalsgeluiden maakte. De reacties waren snel en de zussen verloren een aanzienlijk aantal volgers voordat ze hun excuses aanboden, waarbij Dixie beweerde dat de video niet hun ware gevoelens ten opzichte van de chef-kok weergaf.

John Oliver’s vernietigende kritiek op Paula Deen

Sterrenkok Paula Deen stond in 2013 in het middelpunt van een racistisch discriminatieschandaal, wat ertoe leidde dat ze werd ontslagen door Food Network en andere grote merken. Tijdens deze tumultueuze periode werd er in late-night shows de draak gestoken met Deen’s vermeende racisme en haar beruchte ongezonde kookkunsten. Het waren echter John Oliver en Jessica Williams van The Daily Show die de hardste klappen uitdeelden, waarbij Oliver klaagde over Deens gebruik van het N-woord en Williams suggereerde dat haar recepten schadelijker waren voor zwarte mensen dan haar woorden.

Justin Biebers opmerking over het seksleven van Martha Stewart

Toen Martha Stewart, de huishoudgodin zelf, in 2015 aanwezig was bij de Comedy Central Roast van Justin Bieber, hield de popster zich niet in. Nadat Stewart grappen had gemaakt over haar eigen verblijf in de gevangenis, maakte Bieber een grapje over haar vermeende gebrek aan een seksleven, door te suggereren dat het “waarschijnlijk iets is wat ze niet veel meer doet”. Biebers opmerking was ongetwijfeld onbeleefd, maar Stewart heeft sindsdien bewezen dat ze verre van een eenzame oude vrouw is en praat openlijk over haar actieve romantische leven.
In de steeds veranderende wereld van de dynamiek tussen beroemdheden en chef-koks lijkt het alsof de handschoenen altijd uit zijn. Of het nu gaat om Keke Palmer’s Met Gala meal shaming, het debacle met de privékok van de zusjes D’Amelio of de vernietigende kritiek op Paula Deen en Martha Stewart, het drama suddert altijd net onder de oppervlakte. Als scherp observator van deze culinaire botsingen kan ik niet anders dan vermaakt worden door de pure brutaliteit van deze celebrity beledigingen en de reacties van de chef-koks.

FAQ

Keke Palmer, die de rode loper livestream van Vogue presenteerde tijdens het Met Gala van 2021, veroorzaakte een grote controverse toen ze een foto van haar karige, onsmakelijk uitziende maaltijd op Instagram plaatste met als onderschrift: “Dit is waarom ze jullie het eten niet laten zien.” Het bord trok meteen vergelijkingen met de rampzalige maaltijden van het Fyre Festival, wat werd gezien als een enorme belediging voor chef-kok Marcus Samuelsson, die toezicht had gehouden op de catering voor het evenement.

Wat gebeurde er toen de zusjes D’Amelio de spot dreven met de privékok van hun familie?

TikTok-sterren Charli en Dixie D’Amelio plaatsten een video waarin ze zich ondankbaar en respectloos gedroegen tegenover de authentieke Spaanse paella die was bereid door de privékok van hun familie, Aaron May. Het bespotten en kokhalzen van de zussen over de maaltijd leidde tot een aanzienlijke reactie, waarbij ze een groot aantal volgers verloren voordat ze hun excuses aanboden.

Hoe bespotten John Oliver en Jessica Williams het schandaal van Paula Deen?

Toen sterrenkok Paula Deen in 2013 in het middelpunt van een racistisch discriminatieschandaal kwam te staan, wat ertoe leidde dat ze werd ontslagen bij Food Network, werd ze in late night shows bespot. John Oliver van “The Daily Show” grapte over het gebruik van het N-woord door Deen, terwijl zijn co-host Jessica Williams suggereerde dat haar recepten schadelijker waren voor zwarte mensen dan haar woorden.

Welke controversiële grap maakte Justin Bieber over het seksleven van Martha Stewart?

Toen Martha Stewart in 2015 verscheen tijdens de Comedy Central Roast van Justin Bieber, hield de popster zich niet in. Nadat Stewart grappen had gemaakt over haar eigen verblijf in de gevangenis, maakte Bieber een grapje over haar vermeende gebrek aan een seksleven door te suggereren dat het “waarschijnlijk iets is wat ze niet veel meer doet”. Hoewel Biebers opmerking ongetwijfeld onbeleefd was, heeft Stewart sindsdien bewezen dat ze verre van een eenzame oude vrouw is, door openlijk te praten over haar actieve romantische leven.

Wat is de algemene dynamiek tussen beroemdheden en chef-koks in de voedingsindustrie?

De relatie tussen beroemdheden en chef-koks in de voedingsindustrie is vaak gecompliceerd en wordt gekenmerkt door incidentele vetes en drama. Hoewel beroemdheden genieten van de VIP-behandeling en gratis maaltijden in restaurants, kunnen ze soms de verleiding niet weerstaan om de chef-koks die aan hun wensen voldoen te beledigen. Deze culinaire botsingen halen vaak de krantenkoppen en tonen de brutaliteit van de beledigingen van beroemdheden en de reacties van de chef-koks.