Restaurants

De ene hamburger die je nooit bij McDonald’s moet bestellen

Hier is een geweldig artikel gebaseerd op de informatie van de opgegeven URL:
De ene hamburger die je nooit bij McDonald’s moet bestellen

Verleidelijk, maar dodelijk

McDonald’s is ongetwijfeld een comfort food-optie voor velen. Het is onvermijdelijk dat we af en toe terugkeren naar een oude favoriet – ons tegoed doen aan een goede oude hamburger van McDonald’s. Maar wist je dat sommige fastfoodgerechten zo ongezond zijn dat je een flinke deuk in je voedingsschema kunt oplopen als je ze eet?

De caloriebom die je moet vermijden

De prijs gaat naar de Double Quarter-Pounder met kaas. Volgens Eat This, Not That is dit een caloriebom die verleidelijk is, met twee rundvlees hamburgerlapjes, uien, kaas en augurken geserveerd op een sesambroodje. Volgens de voedingswijzer van McDonald’s is het aantal calorieën schrikbarend: 740 calorieën, 42 gram vet met 2,5 gram transvet en 40 gram koolhydraten. Transvet is een grote no-no en kan leiden tot enge gezonde uitkomsten zoals bijdragen aan hartaandoeningen (via American Heart Association).

Een gezondere optie

Echt, je kunt veel beter van je hamburger genieten zonder extra stress door te kiezen voor een gezondere optie zoals de klassieke hamburger die erin slaagt alle juiste noten te raken zonder je gezondheid te schaden. McDonald’s beschrijving van de hamburger luidt: “De originele hamburger begint met een 100 procent puur rundvlees patty gekruid met slechts een snufje zout en peper, dan afgemaakt met een pittige augurk, gehakte uien, ketchup en mosterd.” Deze burger bevat slechts 250 calorieën – dus je weet wat je te doen staat.

FAQ

Verleidelijk, maar dodelijk

McDonald’s is ongetwijfeld een comfort food-optie voor velen. Het is onvermijdelijk dat we af en toe terugkeren naar een oude favoriet – ons tegoed doen aan een goede oude hamburger van McDonald’s. Maar wist je dat sommige fastfoodgerechten zo ongezond zijn dat je een flinke deuk in je voedingsschema kunt oplopen als je ze eet?

De caloriebom die je moet vermijden

De prijs gaat naar de Double Quarter-Pounder met kaas. Volgens Eat This, Not That is dit een caloriebom die verleidelijk is, met twee rundvlees hamburgerlapjes, uien, kaas en augurken geserveerd op een sesambroodje. Volgens de voedingswijzer van McDonald’s is het aantal calorieën schrikbarend: 740 calorieën, 42 gram vet met 2,5 gram transvet en 40 gram koolhydraten. Transvet is een grote no-no en kan leiden tot enge gezonde uitkomsten zoals bijdragen aan hartaandoeningen (via American Heart Association).

Een gezondere optie

Echt, je kunt veel beter van je hamburger genieten zonder extra stress door te kiezen voor een gezondere optie zoals de klassieke hamburger die erin slaagt alle juiste noten te raken zonder je gezondheid te schaden. McDonald’s beschrijving van de hamburger luidt: “De originele hamburger begint met een 100 procent puur rundvlees patty gekruid met slechts een snufje zout en peper, dan afgemaakt met een pittige augurk, gehakte uien, ketchup en mosterd.” Deze burger bevat slechts 250 calorieën – dus je weet wat je moet doen.

Wat is de ongezondste burger bij McDonald’s?

De ongezondste burger bij McDonald’s is de Double Quarter-Pounder met kaas. Deze burger bevat 740 calorieën, 42 gram vet, 2,5 gram transvet en 40 gram koolhydraten, waardoor het een caloriebom is die je gezondheid kan schaden.

Waarom is de Double Quarter-Pounder met kaas zo ongezond?

De Double Quarter-Pounder met kaas is zo ongezond omdat het vol zit met een buitensporige hoeveelheid calorieën, vet en transvet. De twee runderlappen, kaas en andere toppings dragen bij aan het hoge calorie- en vetgehalte, terwijl het transvet het risico op hartaandoeningen kan verhogen.

Wat is een gezondere hamburger bij McDonald’s?

Een gezondere hamburgeroptie bij McDonald’s is de klassieke hamburger. Deze heeft slechts 250 calorieën en is gemaakt van een 100% puur rundvlees patty gekruid met een snufje zout en peper, overgoten met een pittige augurk, gehakte uien, ketchup en mosterd.

Hoeveel natrium zit er in de Big Breakfast Platter met Hotcakes?

De Big Breakfast Platter met Hotcakes van McDonald’s bevat maar liefst 2.150 milligram natrium, bijna de volledige aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 2.300 mg volgens de FDA.

Wat zijn de gevaren van de consumptie van te veel transvet?

Het consumeren van te veel transvet, zoals de 2,5 gram in de Double Quarter-Pounder met kaas, kan leiden tot ernstige gevolgen voor de gezondheid, zoals een verhoogd risico op hartaandoeningen. Transvetten zijn uit den boze en moeten zo veel mogelijk worden vermeden.