Facts

Augurkensap is het ingrediënt waarvan je nooit wist dat je soep het nodig had

Hier is een geweldig artikel gebaseerd op de verstrekte informatie:
Pickle Juice Is The Ingredient You Never Knew Your Soup Needed

De verrassende populariteit van zure soep

Het zal je misschien verbazen dat zure soep in veel culturen een hoofdvoedsel is. Je hebt misschien wel eens een hete en zure soep gegeten in een Chinees restaurant, maar er zijn vele soorten zure soepen over de hele wereld. In Oost-Europa heb je bijvoorbeeld borscht, een kool- en zuurkoolsoep die zowel zoet als zuur is. Een andere Europese soep, een traditionele Poolse soep genaamd zupa ogórkowa, is alleen afhankelijk van augurken voor de zuurgraad. The Spruce noemt het een perfecte winterse tegenhanger van zomerse komkommersoep omdat het hartig en romig is. Een vergelijkbare soep in Rusland, rassolnik genaamd, wordt gemaakt met augurken en dierlijke nieren en wordt beschouwd als een katerremedie.

De voordelen van augurkensap

Hoewel je misschien denkt dat dit een beetje bizar is, is het heel gewoon. Pickles hebben een uitgesproken smaak en een aantal voordelen voor de gezondheid, zoals een gezonde spijsvertering en het verzachten van spierkrampen (via WIDE OPEN eats). Je hoeft echter niet een hele pot augurken aan je soep toe te voegen om van de voedingsvoordelen te profiteren – of om de uitgesproken smaak te krijgen.

Hoe je augurkensap in soep kunt gebruiken

De volgende keer dat je je favoriete soeprecept maakt, kun je overwegen om wat augurkensap toe te voegen, en als het je eerste poging is om een wrange soep te maken – begin dan klein. Je kunt altijd meer toevoegen, dus proef de bouillon terwijl je het zure sap toevoegt en zorg ervoor dat het niet te zuur of te zout wordt. Bon Appétit stelt voor om ⅛ tot ¼ van de vloeistof in je bouillon te vervangen door augurkensap.
Pickle juice kan een goede toevoeging zijn aan soepvarianten die je niet zou verwachten. Neem bijvoorbeeld matzah ballensoep. In veel recepten voor deze klassieke Joodse soep wordt dille gebruikt, dus de smaak van augurkenpekel kan een natuurlijke combinatie zijn. En je hoeft niet alleen de pekel van klassieke dille augurken te gebruiken. Als je een Italiaans geïnspireerde soep maakt, kan augurkensap in giardiniera misschien een leuke toevoeging zijn, of als je pittige jalapeño augurken vindt, kan de pekel een hittestoot aan de bouillon geven.

Een woord van voorzichtigheid

Maar voordat je de augurkenpot bovenhaalt, een wijze raad. Als er zuivel in je soep zit, kun je beter geen augurkensap of te veel sterk zuur toevoegen, want dat kan ervoor zorgen dat je zijdezachte bouillon gaat stremmen.

FAQ

Wat zijn enkele voorbeelden van zure soepen uit de hele wereld?

In Oost-Europa is er borscht, een soep van kool en zuurkool die zowel zoet als zuur is. Een andere Europese soep, een traditionele Poolse soep genaamd zupa ogórkowa, is voor zijn zuurgraad alleen afhankelijk van augurken. Een vergelijkbare soep in Rusland, rassolnik genaamd, wordt gemaakt met augurken en dierlijke nieren en wordt beschouwd als een remedie tegen een kater.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van augurkensap in soep?

Augurken hebben een uitgesproken smaak en een aantal voordelen voor de gezondheid, zoals ondersteuning van de spijsvertering en verzachting van spierkrampen. Door augurkensap aan je soep toe te voegen, kun je van deze voedingsvoordelen profiteren zonder een hele pot augurken te hoeven toevoegen.

Hoeveel augurkensap moet ik aan mijn soep toevoegen?

In het artikel wordt voorgesteld om klein te beginnen en gaandeweg te proeven. Bon Appétit raadt aan om ⅛ tot ¼ van de vloeistof in je bouillon te vervangen door augurkensap. Je kunt altijd meer toevoegen als je een sterker zure smaak wilt.

Welke soepen kunnen baat hebben bij augurkensap?

Pickle juice kan een goede toevoeging zijn aan verschillende soorten soep, zoals matzah ball soep, waar de dille smaak van de augurk pekel goed kan combineren met de klassieke ingrediënten. Het kan ook goed werken in soepen met Italiaanse invloeden, of een pittige smaak toevoegen aan bouillons met pittige augurken.

Is er een situatie waarin ik geen augurkensap aan mijn soep moet toevoegen?

Ja, het artikel waarschuwt dat als er zuivel in je soep zit, je waarschijnlijk geen augurkensap of te veel sterk zuur moet toevoegen, omdat je zijdezachte bouillon hierdoor kan gaan stremmen.