Facts

José Andrés heeft zojuist een grote eer gekregen van president Joe Biden

Eerbetoon aan José Andrés voor zijn humanitaire inspanningen

Als iemand die het opmerkelijke humanitaire werk van José Andrés op de voet volgt, was ik opgetogen over zijn recente benoeming tot covoorzitter van de President’s Council on Sports, Fitness, & Nutrition. Deze erkenning van President Biden is een bewijs van Andrés’ niet-aflatende inzet om het leven van mensen over de hele wereld te verbeteren.

Een erfenis van humanitaire dienstverlening

José Andrés is geen onbekende op het gebied van humanitaire inspanningen. In 2010 richtte hij World Central Kitchen op, een organisatie die maaltijden verstrekt aan mensen in nood in tijden van crisis. Dit werk heeft hem vele onderscheidingen opgeleverd, waaronder de uitroeping tot Humanitarian of the Year door de James Beard Foundation in 2018 en zijn opname in TIME Magazine’s lijst van de 100 meest invloedrijke mensen in zowel 2012 als 2018.

Opkomen voor gezonde en rechtvaardige gemeenschappen

De President’s Council on Sports, Fitness, & Nutrition past perfect bij Andrés, omdat het aansluit bij zijn passie voor het promoten van lichaamsbeweging en gezonde voeding in alle gemeenschappen, ongeacht sociaaleconomische status of persoonlijke mogelijkheden. Als medevoorzitter zal Andrés samenwerken met medebenoemde Elena Delle Donne, een tweevoudig WNBA MVP, om de kennis en het begrip van voedings- en fitnessaanbevelingen te bevorderen en programma’s te ontwikkelen en promoten die Amerikanen van alle leeftijden motiveren om gezonder te leven.

Een gezamenlijke visie voor een betere toekomst

In zijn eigen woorden is Andrés “enthousiast om aan de slag te gaan en voeding centraal te stellen bij het creëren van een gezonde, welvarende & rechtvaardigere toekomst voor Amerika en de wereld, waar voeding ons samenbrengt om #longertables te bouwen.” Dit gevoel vat perfect zijn holistische benadering samen van het aanpakken van maatschappelijke uitdagingen en zijn geloof in de kracht van voeding om mensen samen te brengen en een rechtvaardigere en rechtvaardigere wereld te bevorderen.
Als iemand die het werk van José Andrés al lang bewondert, ben ik ervan overtuigd dat deze nieuwe benoeming hem een nog groter platform zal bieden om een positieve invloed uit te oefenen op het leven van mensen in de Verenigde Staten en de rest van de wereld. Ik feliciteer Andrés met deze welverdiende eer en ik kijk ernaar uit om getuige te zijn van de vooruitgang die hij en de raad de komende jaren ongetwijfeld zullen boeken.

FAQ

De President’s Council on Sports, Fitness, & Nutrition is een door de overheid gesponsord initiatief dat lichaamsbeweging en gezonde voeding in alle gemeenschappen wil bevorderen, ongeacht de sociaaleconomische status of persoonlijke mogelijkheden. De raad bestaat uit verschillende professionals, waaronder atleten, artsen en fitnessexperts, die zich inzetten om de kennis en het begrip van voedings- en fitnessaanbevelingen te vergroten en programma’s te ontwikkelen en promoten om Amerikanen van alle leeftijden te motiveren gezonder te leven.

Waarom is José Andrés benoemd tot medevoorzitter van de raad?

José Andrés, een bekende chef-kok en humanitair, werd benoemd tot covoorzitter van de President’s Council on Sports, Fitness, & Nutrition vanwege zijn uitgebreide werk in het bevorderen van voedselzekerheid en gezonde eetgewoonten, met name via zijn organisatie, World Central Kitchen. Andrés’ passie voor het aanpakken van maatschappelijke uitdagingen en zijn geloof in de kracht van voedsel om mensen samen te brengen, maken hem een ideale kandidaat om de inspanningen van de raad te leiden.

Welke andere onderscheidingen heeft José Andrés ontvangen?

Naast zijn recente benoeming heeft José Andrés tal van andere onderscheidingen en lofbetuigingen ontvangen voor zijn humanitaire werk. In 2015 ontving hij de National Humanities Medal van president Obama en in 2018 werd hij door de James Beard Foundation uitgeroepen tot Humanitarian of the Year. Andrés is ook opgenomen in TIME Magazine’s lijst van de 100 meest invloedrijke mensen in zowel 2012 als 2018, waarmee hij zijn belangrijke bijdragen aan de wereldgemeenschap erkent.

Wat zijn enkele van de belangrijkste doelen van de President’s Council on Sports, Fitness, & Nutrition?

De belangrijkste doelen van de President’s Council on Sports, Fitness, & Nutrition zijn het bevorderen van kennis en begrip van voedings- en fitnessaanbevelingen, en het ontwikkelen en promoten van programma’s die Amerikanen van alle leeftijden motiveren om een gezondere en actievere levensstijl te leiden. De raad wil gezondheidsverschillen aanpakken en ervoor zorgen dat alle gemeenschappen, ongeacht hun sociaaleconomische status of persoonlijke mogelijkheden, toegang hebben tot de middelen en informatie die ze nodig hebben om hun fysieke en mentale welzijn te verbeteren.

Hoe sluit de benoeming van José Andrés aan bij zijn eerdere humanitaire inspanningen?

José Andrés’ benoeming tot covoorzitter van de President’s Council on Sports, Fitness, & Nutrition sluit perfect aan bij zijn jarenlange inzet voor humanitair werk en zijn geloof in de kracht van voedsel om mensen samen te brengen en maatschappelijke uitdagingen aan te pakken. Via zijn organisatie, World Central Kitchen, heeft Andrés zijn toewijding getoond aan het verstrekken van maaltijden en ondersteuning aan mensen in nood, met name in tijden van crisis. Zijn nieuwe rol in de raad stelt hem in staat om zijn invloed uit te breiden en zijn visie van het creëren van een meer gezonde, welvarende en rechtvaardige toekomst voor iedereen te bevorderen.