Facts

Foute Costco-feiten waarvan je altijd dacht dat ze waar waren

De waarheid over Costco’s rotisserie-kippen

Als Costco-klant ben ik altijd geïntrigeerd geweest door het populaire geloof dat hun rotisserie-kippen een grote winstbron zijn voor het bedrijf. De realiteit is echter heel anders. Ondanks de verbazingwekkende verkoop van 76 miljoen braadkippen in 2014, is Costco in feite bereid geweest om jaarlijks 30 tot 40 miljoen dollar aan brutomarge te “eten” om de prijs op slechts 4,99 dollar te houden. Hun CFO, Richard Galanti, heeft verklaard dat terwijl andere winkelketens hun kipprijzen verhoogden naar $5,99, Costco ervoor koos om het prijspunt van $4,99 te handhaven. Deze strategische beslissing is duidelijk een hit onder Costco-leden, maar het is niet bepaald een winstgevende onderneming voor het bedrijf.

De mythe van Costco Dagkaarten

Een andere veelgemaakte misvatting is dat Costco dagpassen aanbiedt voor niet-leden. Helaas is dit gewoon niet waar. Costco heeft een strikt beleid dat alleen voor leden geldt en er zijn geen uitzonderingen. Hoewel je de lidmaatschapskaart van een vriend kunt lenen, zijn de kassières getraind om te zien of de persoon die de kaart gebruikt niet het lid is. Je beste gok is dat je vriend die lid is je vergezelt of namens jou artikelen koopt. En hoewel Costco een volledige terugbetaling biedt als je niet tevreden bent met je lidmaatschap, bestaat er niet zoiets als een “proeflidmaatschap” of een dagpas.

Costco’s royale retourbeleid heeft grenzen

Costco staat bekend om zijn klantvriendelijke retourbeleid, maar zelfs dit heeft zijn grenzen. Bepaalde artikelen, zoals sigaretten, alcohol en elektronica met een beperkte levensduur (zoals batterijen en banden), komen niet in aanmerking voor retournering. Bovendien moet een diamant van meer dan één karaat door een professionele juwelier worden geïnspecteerd voordat het geld kan worden teruggestort. Dus hoewel het retourbeleid van Costco over het algemeen erg meegaand is, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van deze uitzonderingen.

De waarheid over de online prijzen van Costco

Veel niet-leden denken dat ze dezelfde in-store deals kunnen krijgen door te winkelen op de website van Costco. Dit is echter niet het geval. Voor niet-leden die bestellingen plaatsen op Costco.com geldt een toeslag van 5% op de vermelde prijzen. De enige uitzondering op deze regel is voor de aankoop van medicijnen op recept. Dus als je geen Costco-lid bent, moet je de extra kosten van de online toeslag afwegen tegen het gemak van het feit dat je niet naar de winkel hoeft.

Het Costco Food Court raadsel

Misschien wel de meest besproken Costco-regel is de toegankelijkheid van het foodcourt. Hoewel het technisch gezien waar is dat het foodcourt alleen toegankelijk is voor leden, wordt deze regel vaak losjes gehandhaafd, vooral op locaties met outdoor foodcourts. Sommige Costco-medewerkers hebben verklaard dat het beleid is dat alleen leden toegang hebben, terwijl anderen beweren dat het moeilijk te handhaven is en dat niet-leden over het algemeen wel artikelen in de foodcourt mogen kopen, zolang ze maar contant betalen. Dus in de praktijk kan de foodcourt toegankelijker zijn voor niet-leden dan de officiële regels suggereren.
Hoewel Costco ongetwijfeld een geliefde en betrouwbare retailer is, is het belangrijk om de feiten van de folklore te scheiden. Door de waarheid achter deze veelvoorkomende Costco-mythes te begrijpen, kun je het meeste uit je Costco-ervaring halen, of je nu lid bent of niet.

FAQ

Nee, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn Costco’s rotisserie-kippen van $4,99 geen belangrijke winstbron voor het bedrijf. Het is zelfs zo dat Costco bereid is om jaarlijks 30 tot 40 miljoen dollar aan brutomarge in te leveren om de prijs laag te houden en de populariteit bij klanten te behouden.

Kunnen niet-leden winkelen bij Costco?

Nee, er zijn geen dagpassen of proeflidmaatschappen beschikbaar bij Costco. De warenhuisclub hanteert een strikt beleid dat alleen voor leden geldt. Niet-leden kunnen alleen winkelen bij Costco als ze een lid vergezellen of als een lid namens hen artikelen koopt.

Welke artikelen kunnen niet worden geretourneerd bij Costco?

Hoewel Costco bekend staat om zijn ruimhartige retourbeleid, zijn er enkele uitzonderingen. Artikelen zoals sigaretten, alcohol en elektronica met een beperkte levensduur, zoals batterijen en banden, komen niet in aanmerking voor retournering. Voor diamantaankopen van meer dan één karaat moet het artikel worden geïnspecteerd door een professionele juwelier voordat het geld kan worden teruggestort.

Betalen niet-leden meer voor online aankopen?

Ja, voor niet-leden die bestellingen plaatsen op Costco.com geldt een toeslag van 5% op de vermelde prijzen. De enige uitzondering is de aankoop van medicijnen op recept, waarvoor niet-leden geen extra toeslag hoeven te betalen.

Hebben niet-leden toegang tot de Costco Food Court?

Het officiële beleid is dat de Costco Food Court alleen toegankelijk is voor leden. In de praktijk wordt deze regel echter vaak losjes toegepast, vooral op locaties met een foodcourt in de open lucht. Sommige medewerkers hebben gemeld dat niet-leden over het algemeen wel artikelen in de foodcourt mogen kopen, zolang ze contant betalen.