Kitchen

Dingen die je niet in je slowcooker maakt, maar wel zou moeten doen

Hier is een geweldig artikel gebaseerd op de informatie van de opgegeven URL:
Dingen die je niet in je slowcooker maakt, maar wel zou moeten doen

Feestmixen

Als iemand die graag mijn slowcooker gebruikt, heb ik ontdekt dat feestmixen eigenlijk fantastisch zijn om erin te maken. De lage en langzame warmte zorgt ervoor dat elk stukje gelijkmatig wordt bedekt met de heerlijke kruiden, zonder risico op aanbranden. Bovendien maakt het mijn oven vrij voor andere voorbereidingen voor feestjes, wat een grote bonus is als ik als gastheer optreed. Ik heb zowel een slow cooker Chex mix als een versie met kaneel en ahorn gemaakt, en beide waren een groot succes.

Gebakken producten

Ik moet toegeven dat ik eerst sceptisch was over bakken in een slowcooker, maar ik ben aangenaam verrast. Dingen als pudding, crumbles en broodpudding zijn heerlijk gelukt en ik heb zelfs brownies gemaakt die vochtig en rijk zijn. Het belangrijkste is dat je geen krokante, knapperige textuur nastreeft – de slowcooker is beter geschikt voor zachte, kleverige baksels. Martha Stewart’s slow cooker driedubbele chocolade brownies zijn nu mijn favoriete recept.

Havermout

Havermout koken in de slowcooker heeft mijn ochtenden absoluut veranderd. Ik kan alles erin gooien voordat ik naar bed ga, en als ik wakker word staat er een warm, troostend ontbijt op me te wachten. Het is zoveel makkelijker dan boven het fornuis staan. Ik heb gewone havermout gemaakt met alleen havermout en water, maar ik ben ook dol op het slowcooker havermout met appels en gember recept van Epicurious.

Bouillon

De slowcooker gebruiken om bouillon of bottenbouillon te maken is briljant. De lange, zachte kooktijd is perfect om alle rijke smaak eruit te halen. Ik merk dat als ik op deze manier bouillon maak, het na afkoeling een mooie, dikke gelatine wordt, en dat is precies wat ik wil. De slow cooker kippenbouillon recepten van The Kitchn en Smitten Kitchen zijn mijn go-tos.

Dessertsauzen

De langzame, gelijkmatige warmte van de slowcooker is ideaal voor het maken van heerlijke dessertsauzen zoals dulce de leche, gekarameliseerde witte chocolade en fudgesaus. Vroeger had ik hier moeite mee op het fornuis, maar de slowcooker neemt al het giswerk weg. Na het maken van een batch vind ik het heerlijk om de sauzen over ijs, fruit of zelfs in mijn koffie te sprenkelen.

Brood

Hoewel brood uit de slowcooker niet kan wedijveren met ambachtelijk brood uit de oven, is het een geweldige optie als je weinig tijd hebt of bang bent om brood te bakken. De slowcooker bootst een broodmachine na, waardoor je de handen vrij hebt. De slow cooker appelboter gistbroodjes van A Spicy Perspective zijn mijn favoriet.

Cheesecake

Cheesecake in de slowcooker? Absoluut! Het duurt langer dan bakken in de oven, maar de textuur is ongelooflijk zacht en zijdeachtig. Bovendien heb je geen gedoe met een waterbad. Food and Wine heeft een geweldige stap-voor-stap handleiding die ik heb gebruikt om foolproof slow cooker cheesecake te maken.

Snoep

Snoep maken in de slowcooker is verbazingwekkend makkelijk. Je mengt gewoon je noten, zaden, chocolade en andere ingrediënten, laat het smelten en combineren en giet het dan in vormpjes om op te stijven. Cookies and Cups heeft goede tips voor de afmetingen en timing. De opties voor smaken en mix-ins zijn eindeloos!

Enchiladas en lasagne

Enchilada’s en lasagne kunnen een arbeidsintensieve bezigheid zijn, maar met de slowcooker wordt het een makkie. De langzame, gelijkmatige warmte maakt alles perfect gaar en je hoeft je geen zorgen te maken of de lagen en de montage wel precies zijn. Het is een geweldige hands-off manier om van deze klassiekers te genieten.

FAQ

Kan ik echt bakken in een slowcooker?

Ja, je kunt absoluut bepaalde dingen bakken in je slow cooker! Dingen zoals pudding, crumbles, broodpudding, cake en brownies kunnen allemaal worden gebakken tot vochtige, kleverige perfectie in de slowcooker. De sleutel is om niet te proberen een knapperige textuur te krijgen, maar in plaats daarvan de zachte, malse resultaten te omarmen die de langzame, gelijkmatige warmte biedt.

Hoe voorkom ik kleffe baksels in de slowcooker?

Om klefheid te voorkomen bij het bakken in de slow cooker, kun je het beste cake en brownies bakken met het deksel eraf gedurende het laatste deel van de bereidingstijd. Zo kan overtollig vocht verdampen en condenseert het niet bovenop je baksels. Je kunt de slowcooker ook bekleden met perkamentpapier om vocht af te voeren.

Kan ik echt bouillon maken in de slowcooker?

Absoluut! Het langzame, zachte koken in de slowcooker is perfect om de maximale smaak te halen uit botten en groenteresten bij het maken van bouillon of bottenbouillon. Ik vind dat de slowcooker-methode een mooie dikke, gelatineachtige bouillon oplevert als je hem afkoelt, en dat is precies wat ik wil.

Moet ik recepten aanpassen als ik ze omzet naar de slowcooker?

Over het algemeen hoef je geen grote aanpassingen te doen als je een recept omzet naar de slowcooker. De belangrijkste dingen om in gedachten te houden zijn dat vloeistoffen minder verdampen, dus je kunt de vloeistof misschien iets verminderen. Ook zijn de kooktijden meestal veel langer in de slowcooker, dus plan daar rekening mee. Verder is de slowcooker heel vergevingsgezind!

Kan ik desserts zoals cheesecake en snoep maken in de slowcooker?

Ja, de slowcooker is geweldig voor het maken van allerlei heerlijke desserts! Cheesecake wordt ongelooflijk glad en romig, en je hoeft geen waterbad te maken. De langzame, gelijkmatige warmte is ook perfect voor het maken van snoep zoals karamel, fudge en notenbrittles met minimale inspanning.