Facts

De prijzen van quiches rijzen de pan uit dankzij de kroning

Het onverwachte effect van de kroning op de quicheprijzen

Als iemand die de afgelopen tien jaar in het Verenigd Koninkrijk heeft gewoond, ben ik uit eerste hand getuige geweest van de opmerkelijke prijsstijging van quiches in het hele land. Het is echt verbazingwekkend hoe deze eenvoudige hartige taart het onwaarschijnlijke epicentrum is geworden van de nationale Kroningskoorts.

De quiche stijgt naar koninklijke status

Quiche is altijd al een geliefd gerecht geweest in de Britse keuken, maar de nieuwe status als het “officiële gerecht” van de kroning van Koning Charles III heeft het naar nieuwe hoogten van populariteit gekatapulteerd. Het recept, genaamd “Quiche Le Reign”, is een verrukkelijke creatie met spinazie, dragon, cheddarkaas, tuinbonen en een korst gemaakt met het controversiële ingrediënt reuzel.

Stijgende prijzen en grote vraag

De grote vraag naar quiche heeft onvermijdelijk geleid tot torenhoge prijzen. In het afgelopen jaar zijn de kosten van deze hartige traktatie in het Verenigd Koninkrijk met maar liefst 21% gestegen. Ondanks deze prijsstijgingen laten quiche-liefhebbers zich niet afschrikken en supermarkten melden een levendige verkoop. Lidl’s “budgetvriendelijke Deluxe versie” heeft de verkoop de afgelopen maand met 33% zien stijgen, terwijl Aldi beweert elke minuut 30 quiches te verkopen.

Alternatieven voor de budgetbewuste kroningsfeestganger

Voor degenen die niet bereid zijn de hoge prijs voor een quiche te betalen, bieden de Coronation Big Lunches een heerlijk scala aan alternatieve gerechten. Deze omvatten geroosterd lamsvlees met een Aziatisch geïnspireerde marinade, een aubergineschotel met yoghurt en chutney, garnalentaco’s met ananassalsa en een dessert geïnspireerd op de klassieke koninklijke trifle.

De blijvende populariteit van quiche

Ondanks de stijgende kosten blijft quiche een geliefd gerecht onder het Britse publiek. De associatie van het gerecht met de kroning heeft zijn status als onmisbaar onderdeel van het culinaire erfgoed van het land alleen maar versterkt. Nu de viering nadert, wachten quicheliefhebbers in heel Groot-Brittannië vol ongeduld op de kans om te genieten van deze vorstelijke delicatesse, ongeacht het prijskaartje.

FAQ

De prijs van quiche is het afgelopen jaar met 21% gestegen door de stijgende vraag naar het gerecht, nu het is uitgeroepen tot het officiële gerecht van de kroning van koning Karel III. Nu meer mensen zich haasten om quiche te kopen, heeft de toegenomen vraag de prijzen in het hele Verenigd Koninkrijk opgedreven.

Wat is het “Quiche Le Reign” recept?

Het recept van “Quiche Le Reign”, gekozen door koninklijke chef-kok Mark Flanagan, bevat spinazie, dragon, cheddarkaas, tuinbonen en een korst gemaakt met het controversiële ingrediënt reuzel. Deze quiche is aangewezen als het officiële gerecht van de kroning.

Welke supermarkten melden een hoge quicheverkoop?

Lidl meldt een stijging van 33% in de verkoop van zijn “budgetvriendelijke Deluxe-versie” van quiche, terwijl Aldi beweert dat er elke minuut 30 quiches worden verkocht. Deze verkoopcijfers weerspiegelen de grote vraag naar quiche in het hele Verenigd Koninkrijk.

Welke andere gerechten met het thema van de Kroning worden er aangeboden?
Naast de “Quiche Le Reign” zullen de Coronation Big Lunches geroosterd lamsvlees met een Aziatisch geïnspireerde marinade, een aubergineschotel met yoghurt en chutney, garnalentaco’s met ananassalsa en een dessert geïnspireerd op de klassieke koninklijke trifle bevatten.

Wat kost een quiche uit de winkel in vergelijking met zelfgemaakte quiche?

Ondanks de stijgende kosten is quiche kopen in de supermarkt nog steeds goedkoper dan het thuis maken, omdat de prijzen van cheddarkaas, eieren en room in het Verenigd Koninkrijk ook zijn gestegen. Hierdoor kiezen veel mensen voor het gemak van quiche uit de winkel.