Facts

De populairste taart in de VS is een klassieker

De Amerikaanse favoriet: Appeltaart

Als trotse Amerikaan kan ik bevestigen dat appeltaart echt het meest geliefde dessert van ons land is. Volgens de Harris Poll gaf maar liefst 12% van de respondenten deze klassieker de hoogste prioriteit, waarmee de status als populairste taart in de Verenigde Staten is bevestigd.

De onverwachte tweede plaats: Pizzataart

Interessant is dat, terwijl 72% van de ondervraagden aangaf de voorkeur te geven aan zoete taarten, 10% verrassend genoeg pizza als favoriet koos. Het lijkt erop dat voor veel Amerikanen de grens tussen hartig en zoet als het gaat om taart een beetje vaag is, met het klassieke Italiaanse gerecht dat een plek verdient als top mededinger.

Thanksgiving tradities en voorkeuren

Als het gaat om specifieke Thanksgiving desserts, dan is pompoentaart het belangrijkst, met meer dan een derde van de respondenten (36%) die dit als hun eerste keuze aangeeft. Pecantaart volgt op de voet met 17% van de stemmen, terwijl appeltaart op de derde plaats komt met 14%.

Een gevarieerd smaakpalet en regionale specialiteiten

Het onderzoek onthulde ook de uiteenlopende voorkeuren voor taarten onder Amerikanen, met opties zoals pecannoottaart, kersentaart, pompoentaart, kokosroomtaart, kippenpastei en limoentaart die allemaal een deel van de stemmen kregen. Deze diversiteit wordt verder onderstreept door de erkenning van regionale specialiteiten, zoals de key lime pie van Sweet Delights in Miami en de gelato taart van Gelatology in Las Vegas, als enkele van de beste taarten in het land.

De invloed van persoonlijke connecties

Het is de moeite waard om op te merken dat de persoonlijke benadering ook een belangrijke rol kan spelen bij het bepalen van iemands favoriete taart. Zoals het artikel aangeeft, kan oma’s appeltaart voor sommigen onverslaanbaar zijn, terwijl anderen zweren bij de chocoladeroomtaart van een broer of zus. En als je uit eten gaat, kan de kwaliteit van het etablissement iemands voorkeur beïnvloeden.
De conclusie is dat de gegevens duidelijk laten zien dat Amerikanen gepassioneerd zijn over hun taarten, met de klassieke appeltaart als onbetwiste nationale favoriet. Maar de diversiteit van onze taartvoorkeuren, de regionale specialiteiten en de persoonlijke band die we hebben met bepaalde recepten dragen allemaal bij aan de rijke band van Amerika’s liefde voor dit geliefde dessert.

FAQ

Volgens de Harris Poll is appeltaart de populairste taart in de Verenigde Staten, met 12% van de respondenten als eerste keuze.

Wat was de runner-up voor de populairste taart?

Verrassend genoeg kwam pizzataart als tweede binnen, met 10% van de respondenten die het als hun favoriet koos.

Wat is het populairste Thanksgiving dessert?

Specifiek voor Thanksgiving is pompoentaart het populairste dessert, met 36% van de respondenten die het als hun eerste keuze aangaven. Pecantaart volgt met 17%, terwijl appeltaart op de derde plaats komt met 14%.

Hoe divers is de taartvoorkeur van Amerikanen?

Het onderzoek onthulde een divers scala aan taartvoorkeuren onder Amerikanen, met opties zoals pecannoottaart, kersentaart, pompoentaart, kokosroomtaart, chicken pot pie en key lime die allemaal een deel van de stemmen kregen.

Hoe kunnen persoonlijke connecties de taartvoorkeuren beïnvloeden?

Het artikel wijst erop dat persoonlijke connecties een belangrijke rol kunnen spelen bij het bepalen van iemands favoriete taart, waarbij de appeltaart van oma voor sommigen onverslaanbaar is, terwijl anderen misschien de voorkeur geven aan de chocoladeroomtaart van een broer of zus. Ook de kwaliteit van het etablissement kan iemands voorkeur beïnvloeden als hij uit eten gaat.