Facts

De onvertelde waarheid van sweetFrog

Hier is een artikel gebaseerd op de verstrekte informatie:

De opkomst en uitdagingen van sweetFroG

Als iemand die de yoghurtindustrie van dichtbij heeft gevolgd, kan ik zeggen dat het verhaal van sweetFroG echt fascinerend is. Deze yoghurtketen met kikkerthema heeft een hele reis achter de rug sinds de oprichting in 2009.

Comeback van Frozen Yogurt en de oorsprong van sweetFroG

Diepvriesyoghurt, of “froyo” zoals het meestal genoemd wordt, heeft door de jaren heen verschillende populariteitscycli doorgemaakt. Het werd voor het eerst populair in de jaren 1980 vanwege dieettrends, omdat het minder vet bevatte dan traditioneel ijs. In het daaropvolgende decennium begon het echter af te nemen naarmate vetarm ijs populairder werd. In de jaren 2000 was froyo weer het toetje bij uitstek en toen kwam sweetFroG op.
De keten werd in Virginia opgericht door Derek Cha, een zakenman die tot aan de economische crisis succes had in de lijstenindustrie. Geconfronteerd met financiële uitdagingen besloot Cha om over te stappen op de frozen yoghurt business en in 2009 werd sweetFroG geboren.

Schattige mascottes en branding

Een van de meest herkenbare aspecten van SweetFroG zijn de schattige mascottes, Scoop en Cookie. Deze broer- en zusterkikkerfiguren zijn prominent aanwezig in de winkels van de keten en op de yoghurtbekers. Scoop is afgebeeld in een groene overall, terwijl Cookie een roze jurk en schort draagt. Het bedrijf heeft zelfs smaken naar deze geliefde mascottes vernoemd, zoals Cookie’s Sugar Cookie en Scoop’s Cake Batter.

Eigendomsveranderingen en uitbreiding

Sinds de oprichting heeft sweetFroG een aantal veranderingen van eigenaar ondergaan. In 2015 verkocht oprichter Derek Cha de keten aan een lokale investeerder, Boxwood Capital Partners, omdat hij zich wilde richten op andere restaurantconcepten. In 2018 werd het merk overgenomen door Kahala Brands, het moederbedrijf van de populaire ijsketen Cold Stone Creamery.
Ondanks deze eigendomswisselingen bleef sweetFroG uitbreiden, met meer dan 300 locaties in het oosten van de Verenigde Staten. De associatie van het merk met Cold Stone Creamery heeft waarschijnlijk geholpen bij deze groei, omdat klanten van beide ijsjes konden genieten tijdens één bezoek.

Diversificatie buiten Frozen Yogurt

Na de verkoop van sweetFroG ging oprichter Derek Cha verder met andere culinaire ondernemingen. In 2021 was hij medeoprichter van een keten met hete kip in Nashville-stijl, genaamd Hangry Joe’s Hot Chicken. Dit nieuwe concept betekende een grote stap voorwaarts ten opzichte van de frozen yogurt business en toonde Cha’s ondernemersgeest en verlangen om verschillende voedselopties te verkennen.
Voorafgaand aan Hangry Joe’s had Cha ook een foodtruck gelanceerd met de naam Zzaam! Fresh Korean Grill in 2014. Hoewel dit op Korea geïnspireerde concept niet hetzelfde succes had als sweetFroG, toonde het Cha’s bereidheid om te experimenteren met diverse gerechten.

De storm van de pandemie doorstaan

Net als veel andere eetgelegenheden was sweetFroG niet immuun voor de uitdagingen van de COVID-19 pandemie. Verschillende locaties in het land, waaronder in Hershey, Pennsylvania, Clinton, North Carolina en Asheboro, North Carolina, werden gedwongen om permanent te sluiten vanwege de financiële druk.
De pandemie had een grote impact op de hele yoghurtindustrie, met ongeveer 90.000 restaurants die tijdelijk of permanent hun deuren sloten. De veerkracht van sweetFroG en de voortdurende populariteit van bevroren lekkernijen suggereren echter dat het merk klaar is voor een comeback in het post-pandemische tijdperk.
Als iemand die het landschap van frozen yogurt al jaren volgt, kan ik zeggen dat het verhaal van sweetFroG meeslepend is. Van het bescheiden begin tot de verandering van eigenaar en de diversificatie-inspanningen, deze keten met het kikkerthema heeft de ups en downs van de industrie met vastberadenheid en aanpassingsvermogen doorstaan. Het zal interessant zijn om te zien hoe sweetFroG zich blijft ontwikkelen en of het in de komende jaren de harten en smaakpapillen van liefhebbers van frozen yogurt kan heroveren.

FAQ

Wanneer is sweetFroG opgericht?

sweetFroG werd in 2009 opgericht door Derek Cha in Virginia. Cha had eerder succes geboekt in de lijstenmakerij, maar besloot over te stappen op de frozen yogurt business nadat hij tijdens de economische recessie met financiële uitdagingen werd geconfronteerd.

Wie zijn de mascottes van sweetFroG?

De twee mascottes van sweetFroG heten Scoop en Cookie. Ze worden afgebeeld als een broer-zus duo, waarbij Scoop een groene overall draagt en Cookie een roze jurk en schort. Het bedrijf heeft zelfs een aantal van zijn yoghurtsmaken naar deze geliefde personages vernoemd.

Is sweetFroG in de loop der jaren van eigenaar veranderd?

Ja, sweetFroG is sinds de oprichting een paar keer van eigenaar veranderd. In 2015 verkocht oprichter Derek Cha de keten aan een lokale investeerder, Boxwood Capital Partners. In 2018 werd het merk overgenomen door Kahala Brands, het moederbedrijf van Cold Stone Creamery.

Hoeveel vestigingen heeft sweetFroG?

Op het hoogtepunt had sweetFroG meer dan 300 locaties in het oosten van de Verenigde Staten. De COVID-19 pandemie heeft echter een tol geëist van de keten, waarbij verschillende locaties gedwongen werden om permanent te sluiten vanwege de financiële druk.

Welke andere ondernemingen op het gebied van voeding heeft de oprichter van sweetFroG, Derek Cha, ondernomen?

Na de verkoop van sweetFroG was Derek Cha medeoprichter van een keten met hete kip in Nashville-stijl genaamd Hangry Joe’s Hot Chicken in 2021. Daarvoor had hij ook al een foodtruck gelanceerd met de naam Zzaam! Fresh Korean Grill in 2014, waarmee hij blijk gaf van zijn ondernemersgeest en verlangen om verschillende keukenopties te verkennen.

Hoe is de diepvriesyoghurtindustrie beïnvloed door de pandemie?

De COVID-19 pandemie heeft een grote impact gehad op de hele yoghurtindustrie. Er wordt geschat dat ongeveer 90.000 restaurants in het hele land, waaronder verschillende SweetFroG-vestigingen, gedwongen waren om tijdelijk of permanent te sluiten als gevolg van de financiële druk. De aanhoudende populariteit van bevroren lekkernijen suggereert echter dat de industrie klaar is voor een comeback in het post-pandemische tijdperk.