Facts

De herfsttaart waar Ree Drummond nu waarschijnlijk aan denkt

Ree Drummonds pompoen-rumtaart: Een decadent herfstlekkernij

Als jarenlange fan van Ree Drummonds kook- en bakkunsten kan ik bevestigen dat deze pompoen-rumtaart een echte herfsttopper is. Drummonds passie voor rijke, troostrijke smaken schijnt door in dit recept, dat de warmte van pompoenkruiden naadloos laat samensmelten met de heerlijke zoetheid van rum.

De inspiratie achter de taart

Drummonds schoonmoeder, Nan Drummond, is een culinaire inspiratiebron voor de Pioneer Woman, vooral als het om taarten gaat. Drummond is dolenthousiast over Nan’s rumtaart voor de feestdagen, die ze de “lekkerste taart die ze ooit geproefd heeft” vond. Hoewel de traditionele rumtaart lastig te integreren kan zijn in het Thanksgiving-menu, vond Drummond een slimme oplossing door een versie te maken met pompoen.

Het recept: Een werk van liefde

Pumpkin Rum Cake is een proces dat uit meerdere stappen bestaat, maar het eindresultaat is zeker de moeite waard. Drummond begint met het mengen van de droge ingrediënten en bereidt dan twee aparte kommen met natte ingrediënten – één met eieren, karnemelk, zuiveringszout en extracten, en de andere met pompoen, boter en pompoentaartkruiden. Nadat ze het pompoenmengsel heeft laten inkoken, voegt ze beide natte mengsels bij de droge ingrediënten en bakt ze de cake in een goed ingevette en ingevette bundtvorm.

De rum siroop: Het geheim van perfect weken

De echte magie gebeurt met de rum siroop. Drummond maakt een eenvoudige siroop en voegt er dan een volle kop gekruide rum aan toe, zodat de alcohol het mengsel kan doordrenken zonder weg te koken. Vervolgens prikt ze gaatjes in de gebakken en afgekoelde cake, doet deze terug in de bundtvorm en overgiet de hele cake met de rum siroop. Deze techniek zorgt ervoor dat de cake elke laatste druppel van de decadente, boozy goedheid opzuigt.

Het eindresultaat: Een adembenemend herfstgenot

Als de taart klaar is, draait Drummond hem om op een schotel en onthult een prachtige pompoenkleurige bundt cake, glinsterend van de rum siroop. Dit dessert is een waar herfstig meesterwerk, perfect voor Friendsgiving-feesten of als knallende Thanksgiving-finale. De combinatie van pompoen, specerijen en rum creëert een smaakprofiel dat zowel troostend als toegeeflijk is, waardoor het de ultieme herfsttaart is waar Ree Drummond vast en zeker van droomt.

FAQ

Ree Drummonds schoonmoeder, Nan Drummond, was de inspiratie achter de pompoen-rumtaart. Drummond was dolenthousiast over Nan’s rumtaart voor de feestdagen, die ze “de lekkerste vond die ze ooit had geproefd”. Hoewel de traditionele rumtaart lastig te integreren kan zijn in het Thanksgiving-menu, vond Drummond een slimme oplossing door een versie te maken met pompoen.

Wat maakt deze pompoen-rumtaart speciaal?

De Pumpkin Rum Cake is een decadente combinatie van pompoenkruiden en rum, waardoor een uniek en heerlijk smaakprofiel ontstaat dat perfect past bij het herfstseizoen. Drummonds geniale zet is om de rum siroop echt in de cake te laten trekken, zodat elke hap barst van de boozy, pompoenachtige goedheid.

Hoe bereidt Ree Drummond de cake?

De pompoen-rumtaart bestaat uit meerdere stappen en begint met het mengen van de droge ingrediënten. Drummond bereidt vervolgens twee aparte kommen met natte ingrediënten – een met eieren, karnemelk, zuiveringszout en extracten, en de andere met pompoen, boter en pompoentaartkruiden. Nadat ze het pompoenmengsel heeft laten inkoken, voegt ze beide natte mengsels bij de droge ingrediënten en bakt ze de cake in een goed ingevette en ingevette bundtvorm.

Wat is het geheim van de rum siroop?

De sleutel tot de Pumpkin Rum Cake is de rum siroop. Drummond maakt een eenvoudige siroop en voegt er dan een volle kop gekruide rum aan toe, zodat de alcohol het mengsel kan doordrenken zonder weg te koken. Vervolgens prikt ze gaten in de gebakken en afgekoelde cake, doet deze terug in de bundtvorm en overgiet de hele cake met de rum siroop, zodat de cake elke laatste druppel van de decadente, boozy goedheid opzuigt.

Wanneer wordt de pompoen-rumtaart het best geserveerd?

De pompoen-rumtaart is een adembenemend herfstdessert dat perfect is voor Friendsgiving-feesten of als afsluiting van het Thanksgiving-feest. De combinatie van pompoen, kruiden en rum creëert een smaakprofiel dat zowel troostend als toegeeflijk is, waardoor het de ultieme herfsttaart is waar Ree Drummond vast en zeker van droomt.