Kitchen

De broodrooster tip voor knapperige diepvries maïsbroodjes in de magnetron

Hoe je diepgevroren Corn Dogs perfect bereidt

Als liefhebber van een goede corn dog heb ik verschillende methodes geprobeerd om ze knapperig en lekker te krijgen. De instructies op de verpakking werken, maar ze geven niet altijd de beste resultaten. Gelukkig stuitte ik op een TikTok hack die je bevroren corn dogs naar een hoger niveau tilt.

De truc voor de magnetron

De sleutel is om te beginnen met het koken van de corn dogs in de magnetron. Wikkel ze elk afzonderlijk in een papieren handdoek en doe ze in de magnetron tot ze grotendeels gaar zijn. Dit helpt om het midden te verwarmen zonder dat de buitenkant te gaar wordt.
Na de magnetron knijp je voorzichtig in de corn dogs om overtollig vet te verwijderen. Steek ze dan met het handvat omhoog in je broodrooster. Als de broodrooster opengaat, zijn je corn dogs perfect krokant van buiten en door en door gaar van binnen.

Het alternatief voor de air fryer

Hoewel de TikTok-methode geweldig werkt, suggereren veel respondenten dat het gebruik van een air fryer een nog betere aanpak is. Hoewel het iets langer duurt, zorgt de air fryer elke keer weer voor een knapperige corn dog. Gooi de bevroren corn dogs gewoon in het mandje van de air fryer en bak ze volgens de instructies van de fabrikant.

Corn dogs perfect maken

Welke methode je ook kiest, de sleutel tot het maken van de beste bevroren corn dogs is het toevoegen van een extra stap naast de basisinstructies op de verpakking. Door de tijd te nemen om ze eerst in de magnetron of lucht te bakken, krijg je een corn dog die knapperig is aan de buitenkant en sappig aan de binnenkant – de perfecte balans van texturen en smaken.

FAQ

Het geheim van knapperige bevroren corn dogs is om ze eerst afzonderlijk in keukenpapier gewikkeld in de magnetron te laten opwarmen en ze daarna af te bakken in de broodrooster. Hierdoor wordt het midden door en door gaar en wordt de buitenkant krokant.

Kan ik in plaats daarvan een friteuse gebruiken?

Ja, veel mensen hebben ontdekt dat een air fryer een nog betere manier is om bevroren corn dogs te bereiden. De luchtfriteuse zorgt voor een consistente knapperige buitenkant terwijl de binnenkant volledig gaar wordt.

Hoe lang duurt de magnetron- en broodroostermethode?

De magnetron- en broodrooster-methode is vrij snel en duurt in totaal maar een paar minuten. Eerst doe je de corn dogs in de magnetron voor een paar minuten, daarna stop je ze een minuut of twee in de broodrooster om ze knapperig te maken.

Wat is het voordeel van het uitknijpen van de corn dogs na het opwarmen in de magnetron?

Door de corn dogs lichtjes uit te knijpen na het opwarmen in de magnetron, verwijder je overtollig vet. Dit zorgt ervoor dat de buitenkant zo knapperig mogelijk wordt wanneer je ze afmaakt in de broodrooster.

Is deze methode beter dan gewoon de instructies op de verpakking volgen?

Ja, de magnetron- en broodrooster- of airfryermethode levert aanzienlijk betere resultaten op dan wanneer je gewoon de basisinstructies op de corn dog-verpakking volgt. Je krijgt een veel krokantere buitenkant en een doorbakken binnenkant.