Facts

De onvertelde waarheid over Viniq glinsterende likeur

Hier is een artikel gebaseerd op de verstrekte informatie:
De onvertelde waarheid van Viniq glimmende likeur

Viniq Shimmery Liqueur was Amerika’s eerste premium glinsterende likeur toen het in 2014 werd gelanceerd.

Viniq Shimmery Liqueur was de eerste glinsterende likeur die speciaal is ontwikkeld voor de Amerikaanse markt. Vóór Viniq waren er een paar kleinere en minder bekende drankjes zoals Nuvo uit Frankrijk die een veel subtieler effect hadden. Hoewel likeuren als Hypnotiq gebruik maakten van felle en gedurfde kleuren, was Viniq het eerste merk dat niet alleen de twee combineerde, maar ook echt streefde naar een drankje dat eruit ziet als pure glitter.
Viniq werd bedacht door het in Californië gevestigde E. & J. Gallo Winery om een gedurfde en ongewone violette kleur te combineren met een uniek glanseffect. Door eigen marktonderzoek voelde het wijnhuis een verschuiving in het consumentengedrag en zagen ze dat de meeste moderne drinkers bars benaderen met een meer unieke tijds- en ervaringsgerichte instelling. Zo ontstond het idee voor een echt buitenaards kosmisch brouwsel. De likeur werd voor het eerst gelanceerd in 2014 op feestelijke plekken in Los Angeles en Atlanta, waar het zeker de bedoeling was om indruk te maken met zijn unieke design.

Een speciaal micastofpoeder creëerde de iconische look van Viniq.

Het lijkt een beetje contra-intuïtief en misschien zelfs een beetje ontmoedigend voor sommigen dat Viniq er zo metallic uitziet. Viniq dankt zijn glans aan micastof vermengd met andere eetbare metalen. Het specifieke mengsel dat Viniq gebruikt, lijkt op het mengsel waardoor kandij glinstert en zelfs glazuur een beetje glans krijgt. Dit poedermengsel voegt een extra beetje oomph toe aan elk bord of elke fles die het siert.
Het lijkt erop dat oude gezegden waar blijven en dat imitatie een van de hoogste vormen van vleierij blijft. In het kielzog van haar enorme voetafdruk in de popcultuur, lijkt het erop dat deze producten voor thuisgebruik de sizzle (of beter nog glans?) proberen na te bootsen die Vinq voor het eerst op de markt bracht.

De smaak en geur van Viniq zijn net zo uitgesproken

Naast de focus van het merk en het publiek op de visuele kracht van de likeur, zijn de smaak en geur van de likeur net zo uitgesproken. Viniq werd oorspronkelijk aangeprezen als een “premium” mix van wodka, Moscato en natuurlijke fruitsmaken en werd gelanceerd als een heldere en diepe violette likeur met een even gedurfde smaak en geur.
Viniq Shimmery Liqueur werd gemaakt met een duidelijke bessengeur en -smaak, bijna Kool-Aid. Na de eerste lancering van de paarse likeur, breidde Viniq uit met twee extra smaken: Viniq Ruby en Viniq Glow. Viniq Ruby was, toepasselijk, een helderrode likeur met tonen van aardbei, sinaasappel en citrus. Viniq Glow is de helderste van de drie met een bijna daglichtachtig uiterlijk, het is ook de zoetste van het stel met een perziksmaak.

Viniq Shimmery likeur is gemaakt door hetzelfde wijnhuis als Barefoot Wine.

E. & J. Gallo Winery, het moederbedrijf achter Viniq Shimmery Liqueur, is ook het bedrijf achter Barefoot Wine, een mainstream verblijf op de Amerikaanse wijnmarkt. De broers Earnest en Julio Gallo richtten in 1933, op de hielen gezeten door het ingetrokken Verbod, de gelijknamige E. & J. Gallo Winery op. Hun bedrijf is sindsdien uitgegroeid tot het grootste familiebedrijf in de VS en de grootste exporteur van Californische wijnen.
Het is zeker interessant om te zien dat zo’n groot merk sprongen maakt in het experimentele, en experimenteler dan de glinsterende likeur Viniq wordt het niet. In een interview met The Buyer zegt een vertegenwoordiger van het merk dat het een belangrijke overlevingsstrategie is voor het merk om het wijnmaken (en de marketing) op een innovatieve manier aan te pakken, terwijl het toch een zeker gevoel van luxe behoudt.

Viniq Shimmery Likeur is gemaakt met trendy millennials in gedachten

Het wijnconglomeraat had een gerichte demografie in gedachten bij het creëren en lanceren van zijn glinsterende likeurmerk. Volgens Spirits Business onthulde de senior marketingdirecteur dat Viniq Shimmery Liqueur is gemaakt met millennials in gedachten.
Dit is logisch als we de tijdlijn onder de loep nemen. Viniq Shimmery Liqueur werd rond 2015 gelanceerd, toen millennials de wettelijk toegestane leeftijd om alcohol te drinken hadden bereikt of bijna hadden bereikt. Viniq Shimmery Liqueur werd zeer strategisch gelanceerd op het gunstige kruispunt van millennials die een groot deel van de drinkende bevolking uitmaken en de opkomst van sociale media, waar de visuele aantrekkingskracht van het drankje kon gedijen.

FAQ

Waarin onderscheidt Viniq Shimmery likeur zich?

Viniq Shimmery Liqueur was de eerste glinsterende likeur die speciaal is ontwikkeld voor de Amerikaanse markt. Vóór Viniq waren er een paar kleinere en minder bekende drankjes met een subtiel glanseffect. Viniq was het eerste merk dat een gedurfde, violette kleur combineerde met een uniek glinsterend effect, waardoor een uniek drankje ontstond.

Hoe verkrijgt Viniq zijn iconische glinsterende uiterlijk?

De glans van Viniq komt van een speciaal micastofpoeder dat in de likeur wordt gemengd. Dit poeder is vergelijkbaar met wat kandij en glazuur hun kenmerkende glans geeft. Het specifieke mengsel dat Viniq gebruikt, voegt een extra beetje glans toe aan het drankje.

Wat zijn de verschillende smaken van Viniq Shimmery Liqueur?

Naast de originele paarse likeur heeft Viniq nog twee smaken toegevoegd: Viniq Ruby en Viniq Glow. Viniq Ruby is een helderrode likeur met toetsen van aardbei, sinaasappel en citrusvruchten, terwijl Viniq Glow een zoete likeur met perziksmaak is met een day-glo-achtig uiterlijk.

Wie heeft Viniq Glow likeur gecreëerd?

Viniq Shimmery Liqueur is gemaakt door E. & J. Gallo Winery, hetzelfde bedrijf achter het populaire merk Barefoot Wine. E. & J. Gallo Winery werd opgericht in 1933 na de intrekking van de drooglegging en is uitgegroeid tot het grootste familiebedrijf in de VS en de grootste exporteur van Californische wijnen.

Voor wie was Viniq Shimmery Liqueur bedoeld?

Volgens het merk is Viniq Shimmery Liqueur gemaakt met millennials in gedachten. De likeur werd gelanceerd rond 2015, toen millennials de wettelijke leeftijd hadden bereikt om alcohol te drinken of bijna die leeftijd hadden bereikt, en de visuele aantrekkingskracht was zeer geschikt voor de opkomst van sociale mediaplatforms.