Facts

Deze ijswinkel in NYC is een uitbarsting uit het verleden

Een tijdloze schat in Forest Hills

Als levenslange New Yorker heb ik het genoegen gehad om veel verborgen juweeltjes van de stad te ontdekken, maar geen enkele was zo bijzonder als Eddie’s Sweet Shop in Forest Hills. Deze iconische ijssalon is een echt juweeltje uit het verleden en ik vind het geweldig om mijn ervaring met jullie te delen.

Een stukje geschiedenis in elk bolletje

Zodra je Eddie’s binnenstapt, ga je terug in de tijd. De marmeren toonbank, de vintage houten krukjes en de ouderwetse koelkast die al meer dan 80 jaar trouw ijs serveert – het is allemaal een bewijs van de rijke geschiedenis van de winkel. Het verhaal van hoe de familie Citrano dit erfgoed sinds 1968 in leven heeft gehouden is echt inspirerend.

Een smaak explosie

Eddie’s mag dan doordrenkt zijn van traditie, het ijs zelf is allesbehalve ouderwets. De Citranos zijn er trots op dat ze hun ijs vers maken en de smaken zijn absoluut goddelijk. Van het klassieke koffie-ijs, waar de New York Times lovend over is, tot de altijd populaire butter pecan en maple walnut, er is voor elk wat wils. En als je avontuurlijk bent ingesteld, maakt het personeel graag een creatie op maat, zoals ze dat al generaties lang doen.

Een plek voor herinneringen

Maar Eddie’s Sweet Shop is meer dan een ijssalon – het is een plek om herinneringen te maken. Zien hoe kinderen genieten van hun eerste ijscoupe of eitje, of hoe families elkaar weer leren kennen door een gedeelde liefde voor een klassieke traktatie, dat is wat deze plek echt speciaal maakt. Zoals eigenaar Vito Citrano zegt, is het een plek waar je “je kinderen kunt meenemen naar de plek waar je grootouders ijs aten,” en dat is een erfenis die het waard is om te bewaren.

Een baken van hoop in onzekere tijden

In een tijd waarin zoveel iconische New Yorkse etablissementen het slachtoffer zijn geworden van de uitdagingen van de moderne wereld, is Eddie’s Sweet Shop een baken van hoop. Het voortbestaan van Eddie’s Sweet Shop is een bewijs van de kracht van traditie, het belang van de gemeenschap en de oneindige aantrekkingskracht van een perfect gemaakt bolletje ijs. Of je nu al je hele leven in New York woont of er voor het eerst komt, een bezoekje aan Eddie’s Sweet Shop moet je zeker doen. Het zal je een nieuwe waardering geven voor de tijdloze magie van deze stad.

FAQ

Eddie’s Sweet Shop bestaat sinds 1968, toen de familie Citrano de zaak overnam. Op dit adres is echter al een ijssalon gevestigd sinds de jaren 1940, toen het bekend stond als Witt’s Ice Cream Parlor.

Wat maakt Eddie’s ijs zo speciaal?

De Citranos zijn er trots op dat ze hun ijs ter plekke vers maken en de smaken worden alom geprezen. De New York Times heeft het koffie-ijs van de winkel beschreven als “met een diepe, subtiele smaak: romig maar niet overdreven rijk, zoet maar zonder die vreemde nasmaak die wordt veroorzaakt door te veel suiker”. Daarnaast biedt Eddie’s klassieke favorieten zoals butter pecan, cherry vanilla, mint chip en maple walnut.

Hoe ziet het interieur van Eddie’s Sweet Shop eruit?

Het interieur van Eddie’s Sweet Shop is een echte explosie uit het verleden. Het heeft een marmeren toonbank, houten krukjes die kunnen draaien en een vintage koelkast die volgens de Citranos minstens 80 jaar oud is maar nog steeds werkt. De ouderwetse inrichting en apparatuur dragen bij aan de charmante, nostalgische sfeer van de ijssalon.

Wat is de betekenis van de slogan van de winkel?

De slogan van de winkel, “Neem je kinderen mee naar de plek waar je grootouders ijs aten”, is een bewijs van het blijvende erfgoed van Eddie’s Sweet Shop. Het onderstreept het idee dat de ijssalon een geliefde bestemming is geweest voor generaties New Yorkers, die het plezier van het genieten van een heerlijke ijstraktatie in een tijdloze omgeving hebben doorgegeven.

Hoe is Eddie’s Sweet Shop erin geslaagd te overleven ondanks de uitdagingen?

Terwijl veel iconische etablissementen in New York de afgelopen jaren hun deuren hebben moeten sluiten, is Eddie’s Sweet Shop er op de een of andere manier in geslaagd om de kansen te trotseren. Het uithoudingsvermogen van de winkel is een bewijs van de kracht van traditie, het belang van de gemeenschap en de niet aflatende aantrekkingskracht van een perfect gemaakt bolletje ijs. Zelfs in het licht van moderne uitdagingen zoals de pandemie van het coronavirus, blijft Eddie’s Sweet Shop een baken van hoop voor mensen die op zoek zijn naar een voorproefje van de rijke geschiedenis van de stad.