Facts

De waarheid over het favoriete aardbeiensnoepje van je oma

Hier is een geweldig artikel gebaseerd op de verstrekte informatie, geschreven vanuit het perspectief van iemand met ervaring uit de eerste hand:
De waarheid over het favoriete aardbeiensnoepje van je oma

Wat is een Bon Bon eigenlijk?

Als iemand die is opgegroeid met een oma die altijd een schaaltje van die beruchte aardbeienbonbons klaar had staan, kan ik je vertellen dat het een uniek soort snoep is. Bon bons dateren uit de 17e eeuw toen ze werden gemaakt voor het Parijse koninklijke hof. De naam “bon bon” komt van het Franse woord voor “goed”, dus deze snoepjes waren eigenlijk fancy “goodies”.

Hoe Aardbeienbonbons (misschien) ontstonden

Niemand schijnt het precieze verhaal over de oorsprong van aardbeienbonbons te kennen, maar ze werden waarschijnlijk voor het eerst populair tijdens de “snoephausse” aan het eind van de jaren 1930. Dit was rond dezelfde tijd dat trick-or-treating een traditie begon te worden. Tijdens de Tweede Wereldoorlog waren de snoepvoorraden beperkt, maar aan het eind van de jaren 1940 kreeg snoep zijn status terug als symbool van de naoorlogse welvaart. Aardbeienbonbons waren toen een van de populairste harde snoepjes, waarschijnlijk door hun slimme verpakking en de lekkere verrassing in het midden.

De neergang van de bonbon

Tegenwoordig zijn aardbeienbonbons en hard snoep in het algemeen lang niet meer zo populair als vroeger. Velen denken dat dit komt doordat de moderne harde snoepjes vaak van mindere kwaliteit zijn dan de snoepjes die vroeger door de grootste snoepfabrikanten werden gemaakt. Bovendien is chocolade nu overal verkrijgbaar en betaalbaar, dus oma’s die hun kieskeurige kleinkinderen voor zich willen winnen, zullen waarschijnlijk eerder een voorraad Hershey’s miniaturen inslaan in plaats van bon bons.

Opgedreven versies van de aardbeienbonbon

Hoewel mijn oma het niet zou goedkeuren, zijn er een aantal creatieve manieren om als volwassene van aardbeienbonbons te genieten. De 8 Barrels Club heeft een recept voor een aardbeienbonbon-cocktail die vanillewodka, butterscotch-siroop, citroensap en aardbeiensiroop combineert. En de blog Candy Booze stelt voor om een stel aardbeienbonbons op te lossen in een halve liter wodka voor een heerlijke roze, naar snoepjes smakende likeur.
Al met al is de strawberry bon bon misschien een beetje een relikwie uit het verleden, maar het zal altijd een speciaal plekje innemen in de harten (en portemonnees) van oma’s overal ter wereld.

FAQ

tag voor elke vraag.