Facts

De echte inspiratie achter Big Boy Restaurants

Het bescheiden begin van Big Boy Restaurants

Als jarenlange trouwe klant van Big Boy Restaurants kan ik getuigen van de rijke geschiedenis en fascinerende oorsprong van dit iconische Amerikaanse merk. Toen Robert C. Wian in 1936 de eerste Big Boy-vestiging opende in Glendale, Californië, wist hij niet dat een toevallige ontmoeting met een jonge klant de toekomst van zijn eethuis zou bepalen.

De inspiratie achter de mascotte

Een van de meest toegewijde klanten van het restaurant was een 6-jarig jongetje genaamd Rick Woodruff, die dol was op de hamburgers bij Big Boy. Wian, die Woodruffs enthousiasme herkende, noemde hem liefkozend “grote jongen” en deze innemende bijnaam werd al snel de inspiratie voor de nu beroemde mascotte van het merk.
Een vaste klant, een getalenteerde filmanimator, zag de jonge Woodruff en besloot een ontwerp voor de mascotte op een servet te schetsen. Deze schets zou uitgroeien tot het iconische beeld van de sympathieke, te grote jongen met een grote grijns, een pompadour en een overall die een van de kenmerkende “dubbeldekker” hamburgers van de keten omhoog houdt.

De blijvende nalatenschap van Rick Woodruff

Naarmate de jaren verstreken, groeide Woodruff uit tot een torenhoge verschijning met een lengte van meer dan 1 meter en een gewicht van 100 kilo. Hij bleef een geliefd figuur in de gemeenschap van Glendale, waar hij het grootste deel van zijn leven doorbracht. Helaas overleed Woodruff in de jaren 80 op 54-jarige leeftijd na een langdurige ziekte. Maar zijn nalatenschap leeft voort als het gezicht van het merk Big Boy, vereeuwigd in de standbeelden die de ingangen van locaties in de hele Verenigde Staten sieren.

Een tijdloze traditie

Voor degenen onder ons die zijn opgegroeid met het merk Big Boy, is de bekende aanblik van de mascotte een geruststellende herinnering aan de rijke geschiedenis en de blijvende aantrekkingskracht van het restaurant. Het verhaal over hoe een jonge, enthousiaste klant deze iconische afbeelding inspireerde, is een bewijs van de kracht van toevallige ontmoetingen en de manier waarop die de koers van een bedrijf kunnen bepalen. Terwijl ik blijf genieten van de heerlijke hamburgers en de nostalgische sfeer van Big Boy Restaurants, kan ik het niet helpen om een gevoel van eerbied te voelen voor het nederige begin dat heeft geleid tot dit geliefde Amerikaanse instituut.

FAQ

De oorspronkelijke naam van het restaurant was Bob’s Pantry, geopend door Robert C. Wian in Glendale, Californië in 1936. Het werd later omgedoopt tot Bob’s Big Boy naar een jonge klant die Wian vaak liefkozend “big boy” noemde, Rick Woodruff.

Wie heeft de iconische Big Boy mascotte geïnspireerd?

De Big Boy mascotte werd geïnspireerd door Rick Woodruff, een 6-jarige klant die dol was op de hamburgers in het restaurant. Een filmanimator die een frequente klant was, schetste het ontwerp van het lieve, te grote kind met een pompadour, overalls en een “dubbeldekker” hamburger op een servet.

Wat is er gebeurd met de echte inspiratiebron, Rick Woodruff?

Rick Woodruff groeide op tot een grote man met een lengte van meer dan 1,80 meter en een gewicht van 100 kilo. Hij bleef een populair figuur in de gemeenschap van Glendale, waar hij het grootste deel van zijn leven woonde. Helaas overleed Woodruff in de jaren 80 op 54-jarige leeftijd na een langdurige ziekte, maar zijn imago is het blijvende gezicht van het merk Big Boy geworden.

Wanneer werd het eerste Big Boy restaurant geopend?

Het eerste Big Boy restaurant werd in 1936 geopend door Robert C. Wian in Glendale, Californië. Wian verkocht zijn auto om de opening van het restaurant te financieren, dat later een geliefd Amerikaans instituut zou worden.

Wat was de oorspronkelijke innovatie die Big Boy-burgers beroemd maakte?

De “dubbeldekker” hamburger, die het kenmerkende menuartikel van Big Boy Restaurants werd, was het resultaat van een eenvoudig experiment van oprichter Robert C. Wian. Wian realiseerde zich aanvankelijk niet dat zijn creatie van het stapelen van twee hamburgerpasteitjes een razend populaire en vaak gekopieerde innovatie in de fastfoodindustrie zou worden.