Facts

Hoeveel verdienen Chick-Fil-A werknemers meestal?

Chick-Fil-A Lonen: Een kijkje dichterbij

Als iemand die al een aantal jaar bij Chick-fil-A werkt, kan ik getuigen van de verschillende lonen en vergoedingen die het bedrijf biedt. Terwijl de fastfoodindustrie vaak bekend staat om de lage lonen, lijkt Chick-fil-A zijn werknemers een meer concurrerend pakket te bieden.

Instapfuncties: Serveren en koken

De meest voorkomende functies bij Chick-fil-A zijn teamleden, die taken uitvoeren zoals klanten bedienen en voedsel bereiden. Gebaseerd op de informatie die ik heb gezien, verdienen deze functies meestal rond de $13,06 per uur, wat boven het bedrijfsgemiddelde van $11,83 ligt dat wordt gerapporteerd door Payscale. Kassiers, een andere populaire functie, verdienen een jaarsalaris van $23.100, wat onder het landelijk gemiddelde van $27.098 ligt.
In de keuken verdienen werknemers zoals koks en voedselbereiders iets meer, met een gemiddelde van respectievelijk $13,87 per uur en $12,39 per uur. Medewerkers van de drive-thru, die een cruciale rol spelen in de activiteiten van het bedrijf, nemen ongeveer $20.781 per jaar mee naar huis.

Ondersteunende functies: Chauffeurs, schoonmakers en IT

Chick-fil-A vertrouwt op een sterke ruggengraat van ondersteunende functies om de restaurants soepel te laten draaien. Bezorgers verdienen bijvoorbeeld gemiddeld $13,35 per uur, wat lager is dan het landelijk gemiddelde voor dit soort werk. Vaatwassers en schoonmakers daarentegen verdienen respectievelijk $13,49 en $14,07 per uur, wat concurrerende lonen zijn.
Het bedrijf heeft ook computerexperts en IT-professionals in dienst, die gemiddeld zo’n 23.739 dollar per jaar verdienen.

Management- en directiefuncties

Als werknemers de bedrijfsladder bij Chick-fil-A beklimmen, neemt de vergoeding aanzienlijk toe. Shiftleiders kunnen $31.783 per jaar verdienen, terwijl shiftmanagers en winkelmanagers respectievelijk $34.624 en $36.776 verdienen.
Op uitvoerend niveau is de gemiddelde vergoeding een aanzienlijke $233.533 per jaar, waarbij de hoogstbetaalde leidinggevende, waarschijnlijk de CEO, tot $700.000 per jaar verdient. Dit is beduidend meer dan de mediaan van de beloning voor leidinggevenden van de grootste bedrijven in Amerika, die wordt geschat op $20 miljoen.
Het is de moeite waard om op te merken dat de lonen van Chick-fil-A per staat kunnen verschillen, omdat elke staat zijn eigen minimumloonvereisten heeft. Over het algemeen lijkt het bedrijf een concurrerende beloning te bieden, vooral voor management- en directiefuncties, wat aantrekkelijk kan zijn voor mensen die een carrière willen opbouwen in de fastfoodindustrie.

FAQ

Volgens de verstrekte informatie verdienen Chick-fil-A teamleden meestal rond de $13,06 per uur, wat boven het bedrijfsgemiddelde van $11,83 ligt volgens Payscale.

Hoeveel verdienen caissières bij Chick-fil-A?

Chick-fil-A caissières verdienen een jaarsalaris van $23.100, wat lager is dan het landelijk gemiddelde van $27.098 voor dit type functie.

Wat is de vergoeding voor keukenpersoneel bij Chick-fil-A?

Chick-fil-A keukenpersoneel, zoals koks en werkers in de voedselbereiding, verdienen gemiddeld respectievelijk $13,87 per uur en $12,39 per uur.

Wat is het gemiddelde salaris voor managers en leidinggevenden bij Chick-fil-A?

Shiftleiders bij Chick-fil-A kunnen $31.783 per jaar verdienen, terwijl shiftmanagers en winkelmanagers respectievelijk $34.624 en $36.776 verdienen. Op directieniveau is de gemiddelde compensatie $233.533 per jaar, waarbij de hoogstbetaalde manager tot $700.000 per jaar kan verdienen.

Hoe verhouden de lonen van Chick-fil-A zich tot het nationale gemiddelde?

Over het algemeen lijken de lonen bij Chick-fil-A concurrerend te zijn, vooral voor de management- en directiefuncties, die aanzienlijk hoger liggen dan het mediane loon voor directieleden van de grootste bedrijven in Amerika. De lonen voor instapfuncties zoals teamleden en caissières liggen echter nog steeds onder het landelijk gemiddelde voor vergelijkbare functies.