Facts

Hoe een Super Bowl-reclame dit miljoenenbedrijf in koffie maakte

Hoe een Super Bowl Commercial een koffiebedrijf veranderde in een miljoenenbedrijf

Als iemand die de ongelooflijke reis van Death Wish Coffee van dichtbij heeft meegemaakt, kan ik getuigen van de transformerende kracht van een Super Bowl-reclame. Het is een verhaal dat de impact van strategische marketing benadrukt en de immense mogelijkheden die kunnen voortkomen uit onverwachte samenwerkingsverbanden.

De wedstrijd die alles veranderde

In 2015 was Death Wish Coffee een klein koffiebedrijf dat worstelde om de eindjes aan elkaar te knopen. Het idee om 5 miljoen dollar uit te geven aan een Super Bowl-advertentie was onvoorstelbaar, gezien het feit dat dit een heel jaar aan inkomsten voor hen had kunnen zijn. Het lot had echter iets anders voor hen in petto.
Intuit, het bedrijf achter het populaire boekhoudprogramma voor kleine bedrijven QuickBooks, besloot een wedstrijd uit te schrijven waarbij de winnaar een 30 seconden durende advertentie kreeg tijdens de Super Bowl. Dit was een doorbraak voor Death Wish Coffee, omdat het een kans bood om veel aandacht te krijgen zonder de financiële lasten.
Tegen alle verwachtingen in kwam Death Wish Coffee als winnaar uit de bus tussen 15.000 kandidaten en verzekerde zich van een felbegeerde plek tijdens een van de meest bekeken televisie-evenementen in de Verenigde Staten.

Een sensatie van de eerste dag

De impact van het winnen van de Intuit QuickBooks Small Business Big Game wedstrijd was niets minder dan buitengewoon. De verkoop van Death Wish Coffee steeg met een factor 22 in de week voorafgaand aan de Super Bowl. Deze opmerkelijke stijging werd grotendeels toegeschreven aan het feit dat Intuit de commercial anderhalve week voor de wedstrijd op YouTube plaatste, wat een enorme buzz en anticipatie genereerde.
Eigenaar Mike Brown onthulde dat Death Wish Coffee tegen het einde van dat jaar een omzet van $15 miljoen verwachtte, een grote sprong voorwaarts ten opzichte van de $6 miljoen van het jaar daarvoor. Het koffiebedrijf overtrof echter alle verwachtingen en haalde eind 2016 een omzet van meer dan $20 miljoen.

Van lokaal naar globaal

Voorafgaand aan hun optreden tijdens de Super Bowl was Death Wish Coffee alleen online en in een handvol winkels verkrijgbaar. Maar de exponentiële groei die door de reclamespot werd veroorzaakt, stuwde hen naar een nieuw niveau van succes.
Halverwege 2016 had Death Wish Coffee zijn bereik uitgebreid naar meer dan 150 winkels en bood het consumenten “de sterkste koffie ter wereld”. Vandaag de dag zijn hun producten te vinden in duizenden winkels in het hele land, een bewijs van hun opmerkelijke reis.

Kansen en verder

De Super Bowl commercial bracht Death Wish Coffee niet alleen bekendheid en financieel succes, maar opende ook deuren naar spannende mogelijkheden. Het bedrijf werd de officiële koffiesponsor van New York Comic Con, waarmee het zijn aanwezigheid in de popcultuur verder verstevigde. Bovendien vond Death Wish Coffee zijn weg naar het International Space Station, waar het astronauten voorzag van hun kenmerkende gevriesdroogde koffie om hun inspanningen van brandstof te voorzien.
Hoewel de verkoop van het bedrijf iets daalde ten opzichte van het hoogtepunt van hun Super Bowl-jaar, bleven ze een kracht om rekening mee te houden. In 2019 rapporteerde Death Wish Coffee een omzet van $10,48 miljoen, een opmerkelijke prestatie die hun voortdurende groei en veerkracht liet zien.

Een mooie toekomst

Als iemand die de reis van Death Wish Coffee heeft gevolgd van obscuriteit tot het worden van een bekende naam, ben ik ervan overtuigd dat hun succesverhaal nog lang niet voorbij is. Hoewel ze misschien nog niet klaar zijn om te investeren in hun eigen Super Bowl commercial, zullen hun niet aflatende toewijding, strategische partnerschappen en uitzonderlijke productkwaliteit hen ongetwijfeld naar nog grotere hoogten stuwen in de komende jaren.
Death Wish Coffee is een bewijs van de kracht van het grijpen van kansen, zelfs als ze buiten bereik lijken. Hun verhaal dient als inspiratie voor aspirant-ondernemers en herinnert hen eraan dat met vastberadenheid, innovatie en een beetje geluk, dromen werkelijkheid kunnen worden.

FAQ

Hoe heeft Death Wish Coffee de kans gekregen om een Super Bowl commercial uit te zenden?

Death Wish Coffee kreeg de kans om een Super Bowl-reclame uit te zenden via een wedstrijd georganiseerd door Intuit, het bedrijf achter QuickBooks. Zij kozen Death Wish Coffee als winnaar uit een pool van 15.000 kandidaten.

Welke invloed had de Super Bowl-commercial op de verkoop van Death Wish Coffee?

De Super Bowl-reclame had een enorme impact op de verkoop van Death Wish Coffee. In de week voorafgaand aan de wedstrijd steeg het verkoopvolume met 22 keer. Tegen het einde van 2016 had de verkoop een indrukwekkende 20 miljoen dollar bereikt, wat alle verwachtingen overtrof.

Hoe heeft de Super Bowl commercial bijgedragen aan de groei van Death Wish Coffee?

Voorafgaand aan de commercial was Death Wish Coffee alleen online en in een paar winkels verkrijgbaar. Maar de bekendheid die ze kregen door de Super Bowl commercial stuwde hen naar de mainstream. Ze breidden hun aanwezigheid uit naar meer dan 150 winkels en uiteindelijk duizenden winkels in het hele land, waardoor ze een aanzienlijke groei doormaakten.

Heeft het succes van Death Wish Coffee zich voortgezet na hun optreden in de Super Bowl?

Hoewel de omzet van Death Wish Coffee licht daalde ten opzichte van de piek van hun Super Bowl-jaar, bleven ze een bloeiend bedrijf. In 2019 rapporteerden ze $10,48 miljoen aan omzet, wat duidt op aanhoudende groei en een solide positie in de markt.

Welke andere kansen bracht de Super Bowl commercial voor Death Wish Coffee?

De Super Bowl commercial opende deuren naar verschillende spannende mogelijkheden voor Death Wish Coffee. Ze werden de officiële koffiesponsor van New York Comic Con en hun koffie werd zelfs naar het International Space Station gestuurd zodat de astronauten ervan konden genieten.

Welke factoren hebben bijgedragen aan het voortdurende succes van Death Wish Coffee?

Het voortdurende succes van Death Wish Coffee kan worden toegeschreven aan een combinatie van factoren. Hun strategische Super Bowl commercial, toewijding aan kwaliteit, uitbreiding naar winkels en innovatieve marketingpartnerschappen hebben allemaal een cruciale rol gespeeld in hun voortdurende groei en bekendheid in de koffie-industrie.