Facts

Wat gebeurde er met Plate Topper na Shark Tank?

Wat gebeurde er met Plate Topper na Shark Tank?

Wanneer een product verschijnt in het populaire tv-programma “Shark Tank”, wordt dit vaak gezien als een gouden kans voor ondernemers om een deal te sluiten met een van de rijke investeerders die bekend staan als de haaien. Plate Topper, een eenvoudige maar innovatieve keukengadget, verscheen in seizoen 4 in de show, maar wat gebeurde er nadat de camera’s stopten met filmen?

Plate Topper’s Pitch op Shark Tank

Plate Topper was het geesteskind van Michael Tseng, die een veelvoorkomend probleem in veel huishoudens wilde oplossen: het omgaan met plasticfolie, aluminiumfolie en niet bij elkaar passende opbergbakjes. Het concept achter Plate Topper was ingenieus maar eenvoudig. Het gebruikte een siliconen afdichting om van elk bord een container te maken. Je hoefde alleen maar de Plate Topper erop te leggen en het zou een luchtdichte afsluiting vormen.
Tijdens zijn Shark Tank pitch zocht Plate Topper een investering van $90.000 in ruil voor een belang van 5%. Het product had al enige aandacht gekregen door plaatsing op grote winkelplatforms zoals QVC en Walmart. De pitch van Tseng trok de aandacht en er ontstond een biedingsstrijd tussen de haaien.

Plate Topper’s deal met Lori Greiner

Na wat onderhandelen en kibbelen sloot ondernemer Michael Tseng een deal met Lori Greiner, een van de haaien, voor een investering van $90.000 in ruil voor een aandeel van 8% in het bedrijf. Op het eerste gezicht leek het erop dat Plate Topper een veelbelovende samenwerking had binnengehaald die het product naar nieuwe hoogten zou stuwen.
Maar zoals het gezegde luidt: wat je op tv ziet, is niet altijd wat er achter de schermen gebeurt.

De ondergang van Plate Topper

Ondanks de aanvankelijke deal die werd gesloten op Shark Tank, kwam de samenwerking tussen Plate Topper en Lori Greiner niet tot stand zoals verwacht. Greiner onthulde op Reddit dat Tseng moeilijk was om mee samen te werken en zich niets aantrok van advies of feedback van anderen. Deze wrijving leidde er uiteindelijk toe dat de deal niet doorging en de toekomst van Plate Topper een wending nam.
Volgens Business Strategy Insights lijkt het erop dat Plate Topper niet langer actief is. De website van het bedrijf is verdwenen, de Amazon-pagina is inactief en de Facebook-pagina is niet bijgewerkt. Het lijkt erop dat de man achter het idee het lot van het bedrijf heeft bezegeld.
Ondanks de onfortuinlijke afloop van Plate Topper is het concept van siliconen afdichting om borden in containers te veranderen nog steeds waardevol. Een snelle zoektocht op Amazon wijst uit dat er vergelijkbare producten op de markt zijn, wat suggereert dat iemand anders misschien de kans heeft gegrepen die Plate Topper heeft gemist.

De nalatenschap van Plate Topper

De reis van Plate Topper naar Shark Tank dient als waarschuwing voor ondernemers die op zoek zijn naar investeringen en partners in de show. Hoewel het sluiten van een deal met een haai deuren kan openen, is het cruciaal om een positieve en coöperatieve werkrelatie te onderhouden om succes op de lange termijn te garanderen.
De ondergang van Plate Topper benadrukt ook het belang van aanpassingsvermogen en voortdurende innovatie in de competitieve wereld van keukengadgets. Zelfs de meest ingenieuze ideeën kunnen worden gekopieerd of verbeterd door anderen, waardoor het essentieel is voor ondernemers om voorop te blijven lopen en open te blijven staan voor feedback en vragen uit de markt.
Kortom, Plate Topper’s optreden in Shark Tank werd met veel enthousiasme en belofte onthaald, maar helaas kwam de deal met Lori Greiner er niet. De vermeende problemen van de oprichter van het product om met anderen samen te werken en het gebrek aan doorzettingsvermogen leidden uiteindelijk tot de ondergang van Plate Topper. Desalniettemin blijft het concept achter Plate Topper soortgelijke producten op de markt inspireren en herinnert het ons aan het belang van veerkracht en aanpassingsvermogen in de steeds veranderende wereld van consumptiegoederen.

FAQ

Heeft Plate Topper een deal binnengehaald op Shark Tank?

Ja, Plate Topper heeft een deal gesloten op Shark Tank. Ondernemer Michael Tseng kreeg een investering van $90.000 van Lori Greiner in ruil voor een belang van 8% in het bedrijf.

Wat is er gebeurd met de samenwerking tussen Plate Topper en Lori Greiner?

Ondanks de aanvankelijke deal die in de show werd gemaakt, kwam de samenwerking tussen Plate Topper en Lori Greiner niet tot stand zoals verwacht. Greiner onthulde dat Tseng moeilijk was om mee samen te werken en niet luisterde naar advies of feedback, waardoor de deal niet doorging.

Doet Plate Topper nog steeds zaken?

Nee, het lijkt erop dat Plate Topper niet meer actief is. De website van het bedrijf is verdwenen, de Amazon-pagina is inactief en de Facebook-pagina is niet bijgewerkt. Het lijkt erop dat de oprichter van het product het lot van het bedrijf heeft bezegeld.

Zijn er vergelijkbare producten als Plate Topper op de markt?

Ja, ondanks de ondergang van Plate Topper zijn er vergelijkbare producten op de markt. Een snelle zoektocht op Amazon levert alternatieve opties op om borden in containers te veranderen met behulp van siliconen afdichtingen.

Welke lessen kunnen ondernemers leren van de ervaring van Plate Topper in Shark Tank?

De reis van Plate Topper in Shark Tank dient als een waarschuwend verhaal voor ondernemers die op zoek zijn naar investeringen en partners in de show. Het benadrukt het belang van het onderhouden van een positieve en coöperatieve werkrelatie met investeerders en het openstaan voor feedback en advies.

Wat leert het verhaal van Plate Topper ons over de concurrerende markt voor keukengadgets?

De ondergang van Plate Topper herinnert ons aan het belang van aanpassingsvermogen en voortdurende innovatie in de competitieve wereld van keukengadgets. Het laat zien dat zelfs de meest ingenieuze ideeën door anderen gekopieerd of verbeterd kunnen worden, wat de noodzaak voor ondernemers benadrukt om voorop te blijven lopen en open te blijven staan voor de eisen van de markt.