#TortillaTrend recept met cheesy gegrilde sla en kip-curry

Aan trends doe ik mee als ik ze cool vind of als ze om de een of andere reden toch mijn aandacht weten te trekken (zo waagde ik me tijdens de eerste covid-lockdown aan #FocacciaGarden en #DalgonaCoffee. What can I say, ik had tijd šŸ¤·). Deze #TikTokTortilla kwam voorbij op Instagram (nope, ik zit nog niet op TikTok en ben dat ook niet van plan) en vond ik wel een keigoede manier om een wrap te plooien. Hieronder mijn vegan recept.

Ingrediƫnten (voor 4 wraps):

 • 1 el olijfolie
 • 250 g kerstomaatjes
 • 1 teentje look
 • 1 el neutrale olie
 • zout
 • 1 pakje veggie kipstukjes (ik gebruik de filetstukjes van Garden Gourmet)
 • 1/2 el kipkruiden
 • 2 baby Romeinse slaatjes
 • 4 el versgeraspte (Gondino) kaas (verkrijgbaar in o.a. biowinkels; is een lekkere vegan variant op Parmezaan
 • Versgemalen zwarte peper
 • 2 el veganaise
 • 2 el ongezoete (!) sojayoghurt (of amandelyoghurt)
 • 1 el kerriepoeder
 • 4 (volkoren) wraps

Bereiding:

 1. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan op matig vuur. Snijd de kerstomaatjes in halfjes en voeg ze toe aan de warme olie. Plet de knoflookteen en doe bij in de pan. Kruid af met wat zout. Laat bakken op matig vuur tot de tomaatjes gebruind en zacht zijn. Roer af en toe. Doe in een potje en zet opzij.
 2. Verhit 1 el neutrale olie in de koekenpan op matig vuur en voeg de vegan kipblokjes toe. Kruid af met kipkruiden. Laat bakken op matig vuur tot de kipstukjes gebruind zijn. Roer af en toe.
 3. Verhit een grill (of grillpan) op matig-hoog vuur. Snijd de baby Romeinse slaatjes overlangs in de helft. Leg tussen de grill en rasp er de vegan kaas over. Kruid af met peper. Grill tot licht gebruind.
 4. Meng de veganaise, sojayoghurt en het kerriepoeder.
 5. Zie deze stap op het filmpje* onderaan. Verdeel de wrap denkbeeldig in vieren. Snijd 1 van die denkbeeldige ‘lijnen’ door. Verdeel de ingrediĆ«nten over de 4 vlakken: een half gegrild Romeins slaatje, curry-veganaise, gebakken kipblokjes & gebakken kerstomaatjes. Plooi zoals in het filmpje.
 6. Leg de geplooide gevulde wrap tussen de grill (of in de grillpan) en bak goudbruin.

*in het filmpje gebruik ik ook gepekelde rode ui. Omdat die niet noodzakelijk is laat ik die weg in dit recept.

Smakelijk!

Voor meer lekkere recepten en duurzame tips -> volg me opĀ InstagramĀ enĀ FacebookĀ voor updates over nieuwe blogposts. Maak je een van mijn recepten? Ik ben superbenieuwd wat je ervan vond, tag me op Instagram met @nom.eat en op Facebook met @nomeatblog en dan kan ik mee volgen. Mijn kookboek Vegan Klassiekers kan je kopen via deze link.

Meer lezen:

Recept: Wraps met veggie fish sticks en guacamole ā€“ tartaarsaus

Recept: Vegan Coq au Vin

Ons kookboek Vegan Klassiekers is uit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s