Review bakboek Dubbel Zo Lekker + wedstrijd 🧁

Denise Kuppens en Julie Van den Driesschen, deelnemer én winnares van Bake Off Vlaanderen seizoen 2, brachten in november 2019 hun eerste bakboek Dubbel Zo Lekker uit. Het boek combineert Denises vegan bakrecepten en Julies klassieke baksels, vandaar de titel. Denise en ik volgen elkaar op Instagram en ze nodigde me uit voor hun boeklancering in restaurant Kelderman op 30 november 2019, zó leuk! Tijdens de lancering, die werd ingeleid door Wim Opbrouck (ook jury van Bake Off), was er een gigantisch buffet om van te proeven, yummm!

Thuisgekomen begon ik meteen door het mooie boek te bladeren. Leuk is dat Denise en Julie qua stijl heel hard verschillen, zowel hun uiterlijk als bakstijl kan haast niet verder uit elkaar liggen. Dat maakt dat ze elkaar in het boek enorm goed aanvullen en daarnaast zie je ook een rode (of moet ik zeggen paarse ;)) draad door het boek: hun passie voor fantasy en feesten (zoals Halloween), wat maakt dat het boek een mooi samenhangend geheel is. Julies klassieke recepten worden telkens afgewisseld met een vegan alternatief van Denise. Hoewel dat alternatief niet altijd letterlijk genomen wordt: soms is het vegan recept echt de veganized versie van een klassiek recept, maar meestal doet Denise gewoon haar eigen ding, wat ik perfect vind.

Dubbel Zo Lekker is ingedeeld in 7 hoofdstukken: Rise & Shine, met receptjes voor een verwenontbijtje of lunch; Piece of Cake, de titel verraadt het, allerlei cake-recepten; in Bake Me Some Pies vind je verschillende taartrecepten (ja, ook vegan citroenmeringuetaartjes, hierop wacht ik al zo lang!); Tea For Two met kleine zoetigheden voor bij de thee of koffie; It’s The Most Wonderful Time… wijdt zich volledig aan kerstrecepten, gevolgd door de Halloweenrecepten in Trick Or Treat, een hoofdstuk dat niet kon ontbreken bij deze twee Halloweenliefhebbers. Afsluiten doet het boek met basisrecepten: van meringue tot icing, zanddeeg en crème pâttissière… Zowel klassiek als vegan.

Het eerste receptje dat ik testte waren de vegan suikerwafels van Denise en OH MY GOD hoe lekker, vooral warm op hun best! Ook Denises vegan cupcakes zijn geweldig.

Win Dubbel Zo Lekker!

Als leuke verrassing mag ik een Dubbel Zo Lekker boek weggeven.
Wat moet je doen om kans te maken? >>> Deelnemen kan via Instagram en Facebook. Door op beide platformen deel te nemen vergroot je je kans.

Facebook:
1) Volg mijn Facebook-pagina Nom Eat
2) Like mijn wedstrijdpost
3) Laat een reactie achter op de wedstrijdpost waarin je 2 vrienden tagt die dit boek ook wel willen winnen en vertel me waarom je dit boek zo graag wil.

Instagram:
1) Volg mijn Instagram-pagina @nom.eat en die van @coffincupcake en @fairytalebaking
2) Like mijn wedstrijdpost
3) Laat een reactie achter op de wedstrijdpost waarin je 2 vrienden tagt die dit boek ook wel willen winnen en vertel me waarom je dit boek zo graag wil.

De winnaar blind gekozen & bekend gemaakt op donderdag 2 januari. Veel succes!

*Omwille van praktische redenen kan het enkel verstuurd worden binnen België.

Wil je meer tips over vegan eten en fairtrade fashion? Volg me op Instagram en Facebook voor updates over nieuwe blogposts. Maak je een van mijn recepten? Ik ben superbenieuwd wat je ervan vond, tag me op Instagram met @nom.eat en op Facebook met @nomliving.blog en dan kan ik mee volgen.

Meer lezen:
KERSTRECEPT #1 Vegan Coq au Vin met veenbessen en pommes duchesse

Vegan eten is zo saai

11 x Vegan in New York City // Map with highlights

3 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s