Vegan paaseitjes // waar te vinden in België?

Maar wat dan met paaseitjes? Pure chocolade mag dan wel (meestal) vegan zijn, maar de vullingen in paaseitjes zijn toch nooit vegan? Ik ging op onderzoek uit welke vegan paaseitjes je kan vinden in België. Hier een lijstje.

1. Pure paaseitjes met pralinévulling

Deze vegan PRALINE-eitjes vind je bij Lidl. Ik vind ze lekker maar een tikkeltje te zoet (wat misschien niet echt een referentie is, want ik vind bijna altijd alles te zoet).

DSC_0233DSC_0238DSC_0221

2. Marsepein-gevulde pure eitjes

Ook deze eitjes komen van Lidl. Het is eigenlijk marsepein in een dun laagje pure chocolade. Again, lekker, maar voor mij ietsje te zoet.

DSC_0242DSC_0216

3. Tony Chocolonely-eitjes

Mijn favoriete chocolade, Tony’s Chocolonely heeft ook paaseitjes. Ik vond ze, in een supercute ‘eierschaalte’ bij Albert Heijn. Het jammere is dat je ze in België niet apart kan kopen, er zitten dus ook witte en melkchocolade eitjes bij. Die kan je uitdelen, maar het kan natuurlijk dat je liever geen melkproducten koopt. Tony’s is mijn favoriete chocolade omdat hij ook gekeurd (Max Havelaar) fairtrade is, waar ik veel belang aan hecht. De pure smaken in het doosje zijn: puur (donkerblauw) en mijn favoriet: puur amandel-zeezout (lichtgroen).

(Ze verkopen ook een paas’reep’, maar enkel in melkchocolade).

DSC_0876DSC_0871DSC_0869DSC_0867DSC_0873DSC_0875DSC_0874DSC_0868

In veel winkels vind je ook gewone pure eitjes, die meestal wel vegan zijn (check even de ingrediëntenlijst of er geen melk inzit).

Wil je meer tips over vegan eten en fairtrade fashion? Volg me op Instagram en Facebook voor updates over nieuwe blogposts.

Lees ook:

Vegan Sinterklaas

Als vegan naar een kerstfeest / een vegan op bezoek? 3 tips voor een fijne kerst! 🎄

3 kleine aanpassingen om vaker veggie/vegan te eten

4 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s